GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Mısır akbabası Darıca’da tedavi edildi!

Darıca 21.10.2019 - 09:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Mısır akbabası Darıca’da tedavi edildi!

Adana'da geçen yıl yaralı bulunan Mısır akbabası, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce tedavisi tamamlanarak, yumurtadan çıktığı ülke olan Bulgaristan'a gönderildi. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bulgaristan'da yumurtadan çıktıktan sonra kafes ortamında büyütülen ve verici takılarak, doğal yaşam ortamına salınan Mısır akbabasının bir süre sonra GPS sinyali ile Adana'da olduğu belirlendi. Yapılan arazi incelemeleri sonucu yeri tespit edilerek, yaralı bulunan akbaba, gönüllü hayvanseverlerce Darıca Hayvanat Bahçesi'ne getirildi. Akbaba, daha sonra tedavi ve rehabilite edilmesi için hayvanat bahçesinden alınarak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı Bursa Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi. BULGARİSTAN'A GÖNDERİLDİ Mısır akbabasının yaban hayatı kurtarma merkezinde 1 yıl süren tedavi ve doğaya uyum sürecinin ardından Bulgaristan'a iade edilmesi için görüşmeler sağlandı. Yapılan görüşmeler sonucu Mısır akbabası, 'Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşmesi' (CİTES) kapsamında, gerekli prosedürler yerine getirildikten sonra Bursa'ya gelen Bulgar yetkililere teslim edildi.

Adana'da geçen yıl yaralı bulunan Mısır akbabası, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce tedavisi tamamlanarak, yumurtadan çıktığı ülke olan Bulgaristan'a gönderildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bulgaristan'da yumurtadan çıktıktan sonra kafes ortamında büyütülen ve verici takılarak, doğal yaşam ortamına salınan Mısır akbabasının bir süre sonra GPS sinyali ile Adana'da olduğu belirlendi. Yapılan arazi incelemeleri sonucu yeri tespit edilerek, yaralı bulunan akbaba, gönüllü hayvanseverlerce Darıca Hayvanat Bahçesi'ne getirildi. Akbaba, daha sonra tedavi ve rehabilite edilmesi için hayvanat bahçesinden alınarak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı Bursa Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi.

BULGARİSTAN'A GÖNDERİLDİ

Mısır akbabasının yaban hayatı kurtarma merkezinde 1 yıl süren tedavi ve doğaya uyum sürecinin ardından Bulgaristan'a iade edilmesi için görüşmeler sağlandı. Yapılan görüşmeler sonucu Mısır akbabası, 'Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşmesi' (CİTES) kapsamında, gerekli prosedürler yerine getirildikten sonra Bursa'ya gelen Bulgar yetkililere teslim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.