Onların seslerine kulak vermeliyiz!

Gebze 05.04.2019 - 10:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Onların seslerine kulak vermeliyiz!

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Otizm Farkındalık günü nedeniyle Yumrukaya özel Eğitim ve Uygulama Okulu’nu ziyaret etti. Sevgi ve şefkatiyle takdirleri toplayan Kaymakam Güler, “Otizme bir eksiklik olarak değil farklı bir yetenek olarak bakmalıyız. Onların seslerine kulak vermeliyiz.”dedi. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan "2 Nisan Otizm Farkındalık Günü" sebebiyle önceki gün Yumrukaya Özel Eğitim ve Uygulama Merkezini ziyaret etti. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Kaymakam Mustafa Güler, öğrencilerin durumu ve okulda yapılan çalışmalarla ilgili okul müdürü Serkan Varen'den bilgi aldı. Daha sonra öğrencilerle tek tek ilgilenen Kaymakam Güler, şefkatini ve sevgisini göstererek bir kez daha takdirleri üzerinde topladı. HASTALIK DEĞİL, FARKLILIK Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’na gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili konuşan Kaymakam Mustafa Güler, " Otizmli bireylerin toplumsal yaşama katılımı ve farkındalığın artması konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Bugün burada öğrenciler ve kıymetli aileleri ile bir araya gelerek onların seslerine kulak verdik. Otizme bir eksiklik olarak değil farklı bir yetenek olarak bakmalıyız. Bu değerli yavrularımız asla yalan söylemez, asla hile yapmaz, arkadaşları ile dalga geçmeyip, hiç bir insana önyargı ile yaklaşmazlar. Bu özellikleri otizmin bir hastalık değil bir farklılık olduğu açıkça görülmektedir. Onların ailelerinin desteğine, sevgisine, rehberliğine ve en önemlisi sabrına ihtiyaçları vardır." dedi.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Otizm Farkındalık günü nedeniyle Yumrukaya özel Eğitim ve Uygulama Okulu’nu ziyaret etti. Sevgi ve şefkatiyle takdirleri toplayan Kaymakam Güler, “Otizme bir eksiklik olarak değil farklı bir yetenek olarak bakmalıyız. Onların seslerine kulak vermeliyiz.”dedi.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan "2 Nisan Otizm Farkındalık Günü" sebebiyle önceki gün Yumrukaya Özel Eğitim ve Uygulama Merkezini ziyaret etti. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Kaymakam Mustafa Güler, öğrencilerin durumu ve okulda yapılan çalışmalarla ilgili okul müdürü Serkan Varen'den bilgi aldı. Daha sonra öğrencilerle tek tek ilgilenen Kaymakam Güler, şefkatini ve sevgisini göstererek bir kez daha takdirleri üzerinde topladı.

HASTALIK DEĞİL, FARKLILIK

Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’na gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili konuşan Kaymakam Mustafa Güler, " Otizmli bireylerin toplumsal yaşama katılımı ve farkındalığın artması konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Bugün burada öğrenciler ve kıymetli aileleri ile bir araya gelerek onların seslerine kulak verdik. Otizme bir eksiklik olarak değil farklı bir yetenek olarak bakmalıyız. Bu değerli yavrularımız asla yalan söylemez, asla hile yapmaz, arkadaşları ile dalga geçmeyip, hiç bir insana önyargı ile yaklaşmazlar. Bu özellikleri otizmin bir hastalık değil bir farklılık olduğu açıkça görülmektedir. Onların ailelerinin desteğine, sevgisine, rehberliğine ve en önemlisi sabrına ihtiyaçları vardır." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.