Özçelik,” Koruyamadığımız Her Çocuk Bizim Suçumuzdur”

Çayırova 06.07.2018 - 17:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Özçelik,” Koruyamadığımız Her Çocuk Bizim Suçumuzdur”

Marmara Genç Sinoplu İş Adamları Derneği Başkanı Sedat Özçelik düzenlediği basın toplantısında, “Çocuklarımızın istismarlarla karşılaşmasına sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Koruyamadığımız her çocuk bizim suçumuzdur.” Dedi

Son zamanlarda sıkça meydana gelen çocuk istismarlarına karşı Marmara Geç Sinoplu İş Adamları Derneği önceki gün dernek binasında bir basın toplantısı düzenledi. Çocuk istismarlarındaki artışların geleceğe dair kaygı uyandırdığını belirten MAGSİAD başkanı Sedat Özçelik , “Son haftalarda yeni bir çocuğun kaybolması, cinsel istismara uğraması yahut canice öldürülmesi ya da şiddete maruz kalması vakaları giderek yaygın ve sistematik hale dönüşmekte; vakaların çokluğu endişe verici boyutlara ulaşmaktadır. GÜVENLİĞİ SAĞLAMAK BİZİM SORUMLULUĞUMUZ Adeta her gün yeni bir çocuk istismarı yahut kayıp çocuk haberiyle uyanıyoruz. Çocuk istismarında kaygılandıran artış, bütün çocuklarımız ve ebeveynler için endişe vericidir. Çocuk istismarı her şeyden daha önemli bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Bu, toplumun her kesimini ve herkesi ilgilendiren sosyal bir hastalıktır. Çocuklarımızın istismarlarla karşılaşmasına sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Koruyamadığımız her çocuk bizim suçumuzdur. Çünkü Sorumlu çocuk değil, yetişkinlerdir. Şehirler, Sokaklar, parklar çocuklarımızı kaybettiğimiz suç mahalline dönüşmektedir. Onların güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak en öncelikli sorumluluğumuzdur. GÖREVE DAVET EDİYORUZ MAGSİAD olarak çocuklara yönelik istismarı nefretle kınıyor, onların fiziksel ve cinsel istismara maruz kalmasını sindiremiyor, çocukların canına kıyan canilerin en ağır ve en hızlı şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Yavrularımızı katleden canilerin bir an önce toplumumuzdan uzaklaştırılması içi idam yasasını siyasi büyüklerimizden bu toplumun bireyleri olarak talep ediyor Adaletin gecikmeden tecelli etmesini istiyoruz. Çocuk istismarlarına karşı etkin mücadele içim gereken önlemlerin alınacağına, fail ile birlikte ihmali bulunanlara gereken cezaların verileceğine inanıyoruz. Ancak şunu da biliyoruz ki, hiçbir ceza cansız bedeni kör kuyulara terkedilen bir çocuğu geri getirmeyecek toplum vicdanını rahatlatmayacaktır. Çocuklara yönelik her türlü istismar önlenmelidir. Çocuklarımızın istismar ve ihmalini önlemek hepimizin en temel görevi olmalıdır. MAGSİAD olarak siyasi büyüklerimizi göreve davet ediyoruz.” diye konuştu. SEDA ATAKİŞİ  
Marmara Genç Sinoplu İş Adamları Derneği Başkanı Sedat Özçelik düzenlediği basın toplantısında, “Çocuklarımızın istismarlarla karşılaşmasına sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Koruyamadığımız her çocuk bizim suçumuzdur.” Dedi

Son zamanlarda sıkça meydana gelen çocuk istismarlarına karşı Marmara Geç Sinoplu İş Adamları Derneği önceki gün dernek binasında bir basın toplantısı düzenledi. Çocuk istismarlarındaki artışların geleceğe dair kaygı uyandırdığını belirten MAGSİAD başkanı Sedat Özçelik , “Son haftalarda yeni bir çocuğun kaybolması, cinsel istismara uğraması yahut canice öldürülmesi ya da şiddete maruz kalması vakaları giderek yaygın ve sistematik hale dönüşmekte; vakaların çokluğu endişe verici boyutlara ulaşmaktadır.

GÜVENLİĞİ SAĞLAMAK BİZİM SORUMLULUĞUMUZ

Adeta her gün yeni bir çocuk istismarı yahut kayıp çocuk haberiyle uyanıyoruz. Çocuk istismarında kaygılandıran artış, bütün çocuklarımız ve ebeveynler için endişe vericidir. Çocuk istismarı her şeyden daha önemli bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Bu, toplumun her kesimini ve herkesi ilgilendiren sosyal bir hastalıktır. Çocuklarımızın istismarlarla karşılaşmasına sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Koruyamadığımız her çocuk bizim suçumuzdur. Çünkü Sorumlu çocuk değil, yetişkinlerdir. Şehirler, Sokaklar, parklar çocuklarımızı kaybettiğimiz suç mahalline dönüşmektedir. Onların güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak en öncelikli sorumluluğumuzdur.

GÖREVE DAVET EDİYORUZ

MAGSİAD olarak çocuklara yönelik istismarı nefretle kınıyor, onların fiziksel ve cinsel istismara maruz kalmasını sindiremiyor, çocukların canına kıyan canilerin en ağır ve en hızlı şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Yavrularımızı katleden canilerin bir an önce toplumumuzdan uzaklaştırılması içi idam yasasını siyasi büyüklerimizden bu toplumun bireyleri olarak talep ediyor Adaletin gecikmeden tecelli etmesini istiyoruz. Çocuk istismarlarına karşı etkin mücadele içim gereken önlemlerin alınacağına, fail ile birlikte ihmali bulunanlara gereken cezaların verileceğine inanıyoruz. Ancak şunu da biliyoruz ki, hiçbir ceza cansız bedeni kör kuyulara terkedilen bir çocuğu geri getirmeyecek toplum vicdanını rahatlatmayacaktır. Çocuklara yönelik her türlü istismar önlenmelidir. Çocuklarımızın istismar ve ihmalini önlemek hepimizin en temel görevi olmalıdır. MAGSİAD olarak siyasi büyüklerimizi göreve davet ediyoruz.” diye konuştu.

SEDA ATAKİŞİ

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.