Papa’dan, Türkiye ve Ermenistan arasında uzlaşma mesajı

26.06.2016 - 10:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Papa’dan, Türkiye ve Ermenistan arasında uzlaşma mesajı

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, Türkiye ile Ermenistan arasında bir uzlaşma sağlanması için dua etti.

Papa Francesco, Ermenistan ziyaretinin ikinci gününde başkent Erivan’daki Cumhuriyet Meydanı’nda binlerce kişiyle bir araya geldi. Papa ile Ermenilerin ruhani lideri ve Ermeni Apostolik Kilisesi'nin başı tüm Ermeniler Katolikosu. 2. Karekin meydandakileri birlikte selamlayıp, barış için dua etti. PAPA: “İNTİKAMIN ALDATICI GÜCÜNE HAPSOLMAYIN” “Bugün barışın önünde ne kadar büyük engeller var ve savaşların sonuçları ne kadar da trajik” diyen Papa, özellikle Orta Doğu’da halkların her şeylerini bırakmaya zorlandığını, bu bölgedeki kardeşlerinin şiddetten ve zulümden acı çektiğini belirtti. Bunun ardından 1915 Olayları’na değinen Papa, “Halkınızın yaşadığı korkunç deneyimleri düşünmeden edemiyorum: sizi vuran Büyük Kötülüğün (Metz Yeghern) üzerinden daha yeni bir asır geçti. Bu delice ve korkunç kırım, halkınızın bedeninde deneyimlediği bu gizemli trajik haksızlık, bellekte iz bırakıyor ve kalbi dağlıyor” diye konuştu. “Sizin acılarınızın bizim acılarımız olduğunu belirtmek istiyorum” diyen Papa, dünyanın bir daha böyle dehşet verici spirale düşmemesi için bu acıları hatırlamanın bir zorunluluk olduğunu dile getirdi. 
Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, Türkiye ile Ermenistan arasında bir uzlaşma sağlanması için dua etti.

Papa Francesco, Ermenistan ziyaretinin ikinci gününde başkent Erivan’daki Cumhuriyet Meydanı’nda binlerce kişiyle bir araya geldi.

Papa ile Ermenilerin ruhani lideri ve Ermeni Apostolik Kilisesi'nin başı tüm Ermeniler Katolikosu. 2. Karekin meydandakileri birlikte selamlayıp, barış için dua etti.

PAPA: “İNTİKAMIN ALDATICI GÜCÜNE HAPSOLMAYIN”

“Bugün barışın önünde ne kadar büyük engeller var ve savaşların sonuçları ne kadar da trajik” diyen Papa, özellikle Orta Doğu’da halkların her şeylerini bırakmaya zorlandığını, bu bölgedeki kardeşlerinin şiddetten ve zulümden acı çektiğini belirtti.

Bunun ardından 1915 Olayları’na değinen Papa, “Halkınızın yaşadığı korkunç deneyimleri düşünmeden edemiyorum: sizi vuran Büyük Kötülüğün (Metz Yeghern) üzerinden daha yeni bir asır geçti. Bu delice ve korkunç kırım, halkınızın bedeninde deneyimlediği bu gizemli trajik haksızlık, bellekte iz bırakıyor ve kalbi dağlıyor” diye konuştu.

“Sizin acılarınızın bizim acılarımız olduğunu belirtmek istiyorum” diyen Papa, dünyanın bir daha böyle dehşet verici spirale düşmemesi için bu acıları hatırlamanın bir zorunluluk olduğunu dile getirdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.