Operasyon Gebze’ye Sıçradı

Gebze 20.01.2015 - 08:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Operasyon Gebze’ye Sıçradı

Yasadışı telefon dinleme iddialarıyla ilgili Ankara merkezli 4 ilde soruşturma başlatıldı. TİB ve TÜBİTAK’ta çalışanların da aralarında bulunduğu 30'a yakın kişi için gözaltı kararı var.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü yasadışı telefon dinleme iddialarıyla soruşturmada bu sabah operasyonlar düzenlendi. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve TÜBİTAK, operasyonların merkezi oldu. 4 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, TİB'ten 22, TÜBİTAK'tan 6 kişi hakkında yakalama kararı olduğu kaydedildi. Bu isimler arasında TİB eski başkan yardımcısı ve TİB eski başkan vekilinin de olduğu öğrenildi. Operasyon düzenlenen adresler arasında Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan TÜBİTAK’ın da yer aldığı ifade edildi.  Aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda ismin kullandığı kriptolu telefonun dinlendiği öne sürülüyor.  HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN...
Yasadışı telefon dinleme iddialarıyla ilgili Ankara merkezli 4 ilde soruşturma başlatıldı. TİB ve TÜBİTAK’ta çalışanların da aralarında bulunduğu 30'a yakın kişi için gözaltı kararı var.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü yasadışı telefon dinleme iddialarıyla soruşturmada bu sabah operasyonlar düzenlendi. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve TÜBİTAK, operasyonların merkezi oldu.

4 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, TİB'ten 22, TÜBİTAK'tan 6 kişi hakkında yakalama kararı olduğu kaydedildi. Bu isimler arasında TİB eski başkan yardımcısı ve TİB eski başkan vekilinin de olduğu öğrenildi.

Operasyon düzenlenen adresler arasında Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan TÜBİTAK’ın da yer aldığı ifade edildi. 

Aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda ismin kullandığı kriptolu telefonun dinlendiği öne sürülüyor. 

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.