Pazar günü ilk kandil

09.12.2016 - 09:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Pazar günü ilk kandil

İslam alemi, 27 Mayıs’ta başlayacak Ramazan ayı öncesinde yeni yıldaki ilk kandili 11 Aralık Pazar günü kutlayacak.

Pazar günü, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum günü ve Mevlit Kandili olarak idrak edilecek. Mevlit Kandili aynı zamanda Ramazan ayına 6 ay kaldığını müjdeliyor.   DİĞER KANDİLLER  İslam alemi için önem taşıyan üç aylar 29 Mart’ta başlıyor. 30 Mart Regaip Kandili, 23 Nisan Miraç Kandili, 10 Mayıs Berat Kandili. Pazar akşamı Mevlit Kandili nedeniyle Seka Camii'nde akşam ile yatsı arasında Fevziye Camii'nde yatsı namazından sonra Zincirlikuyu Camii'nde de yatsı namazından yarım saat önce kandil kutlaması yapılacak.Kur'an ve mevlit okunacak. İl Müftüsü Yusuf Doğan Seka ve Fevziye Camii'nde İzmit İlçe Müftüsü Musa Bilgiç de Zincirlikuyu Camii'ndeki programlarda konuşma yapacaklar.
İslam alemi, 27 Mayıs’ta başlayacak Ramazan ayı öncesinde yeni yıldaki ilk kandili 11 Aralık Pazar günü kutlayacak.


Pazar günü, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum günü ve Mevlit Kandili olarak idrak edilecek. Mevlit Kandili aynı zamanda Ramazan ayına 6 ay kaldığını müjdeliyor.
 

DİĞER KANDİLLER
 İslam alemi için önem taşıyan üç aylar 29 Mart’ta başlıyor. 30 Mart Regaip Kandili, 23 Nisan Miraç Kandili, 10 Mayıs Berat Kandili. Pazar akşamı Mevlit Kandili nedeniyle Seka Camii'nde akşam ile yatsı arasında Fevziye Camii'nde yatsı namazından sonra Zincirlikuyu Camii'nde de yatsı namazından yarım saat önce kandil kutlaması yapılacak.Kur'an ve mevlit okunacak. İl Müftüsü Yusuf Doğan Seka ve Fevziye Camii'nde İzmit İlçe Müftüsü Musa Bilgiç de Zincirlikuyu Camii'ndeki programlarda konuşma yapacaklar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.