PİMTAŞ Sektörel Performans Ödülüne layık görüldü

Gebze 26.11.2020 - 11:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

PİMTAŞ Sektörel Performans Ödülüne layık görüldü

13. Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni’nde Plastik ve Kauçuk Ürünleri Sanayi ödülüne PİMTAŞ layık görüldü. 13. Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni’nde 21 firmaya KOBİ ile Büyük ve Orta Ölçekli İşletme Ödülü verildi. Kocaeli Sanayi Odası (KSO) 13. Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Yaşar Çakmak, Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Programda Kocaeli’de faaliyet gösteren 24 firmaya KOBİ ile Büyük ve Orta Ölçekli İşletme Ödülü verildi. ODAMIZA KAYITLI 2 BİN 630 FİRMA VAR KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen online töreni Ekotürk TV Ekonomi Programcısı Ali Çağatay sundu. Törende ilk sözü alan KSO Başkanı Zeytinoğlu, 13. Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Törenine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti. Başkan Zeytinoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Odamıza kayıtlı 2 bin 630 adet firma, 310’u yabancı sermayeli, (yüzde 10’unun üzerinde) otomotiv (yüzde 39), kimya (yüzde 27), metal (yüzde 19) imalat sanayinin yüzde 13’ü, ilk 500’de 79 işletme var ama İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı listede Kocaelili firma sayısı 36 görünüyor. Mesela Ford İstanbul’da görünüyor. Merkezleri başka illerde olup, üretimleri ilimizde olan firmaları dikkate aldığımızda bu sayı 79 oluyor. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZİN CİDDİ KAYBI VAR İlimizde üretim yapıp da, vergilerini İstanbul’da veren 723’ün üzerinde firmamızın karı, ilimiz merkezli 2000 firmanın karının neredeyse iki katı. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyemizin burada ciddi kaybı oluşmaktadır. Bu durum Türkiye genelinde birçok ilin sıkıntısı. Bu konuda veriler yanlış olursa teşviklerin ve desteklerin yönlendirilmesinde sorunlar oluşuyor. Sizden firmaların vergilerini üretim yaptıkları ilde ödemeleri noktasında desteklerinizi talep ediyoruz ve benzer şekilde illerin ihracat rakamlarının da firmaların üretim yaptıkları yer esas alınarak hesaplanmasını istiyoruz.” ELİMİZDEN GELENİN FAZLASINI YAPACAĞIZ Törende Plastik ve Kauçuk Ürünleri Sanayi ödülünü yine Gebze’nin dev firması PİMTAŞ aldı. Ödülünü aldıktan sonra bir konuşma yapan PİMTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Tahmaz, “13. Sektörel Performans Değerlendirme Ödül törenini tertip eden Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bey’e teşekkür ederim. Ülkemiz, ilimiz ve Gebzemiz için elimizden gelenin daha fazlasını yapmaya devam edeceğiz” dedi.

13. Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni’nde Plastik ve Kauçuk Ürünleri Sanayi ödülüne PİMTAŞ layık görüldü.

13. Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni’nde 21 firmaya KOBİ ile Büyük ve Orta Ölçekli İşletme Ödülü verildi. Kocaeli Sanayi Odası (KSO) 13. Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Yaşar Çakmak, Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Programda Kocaeli’de faaliyet gösteren 24 firmaya KOBİ ile Büyük ve Orta Ölçekli İşletme Ödülü verildi.

ODAMIZA KAYITLI 2 BİN 630 FİRMA VAR

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen online töreni Ekotürk TV Ekonomi Programcısı Ali Çağatay sundu. Törende ilk sözü alan KSO Başkanı Zeytinoğlu, 13. Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Törenine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti. Başkan Zeytinoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Odamıza kayıtlı 2 bin 630 adet firma, 310’u yabancı sermayeli, (yüzde 10’unun üzerinde) otomotiv (yüzde 39), kimya (yüzde 27), metal (yüzde 19) imalat sanayinin yüzde 13’ü, ilk 500’de 79 işletme var ama İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı listede Kocaelili firma sayısı 36 görünüyor. Mesela Ford İstanbul’da görünüyor. Merkezleri başka illerde olup, üretimleri ilimizde olan firmaları dikkate aldığımızda bu sayı 79 oluyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZİN CİDDİ KAYBI VAR

İlimizde üretim yapıp da, vergilerini İstanbul’da veren 723’ün üzerinde firmamızın karı, ilimiz merkezli 2000 firmanın karının neredeyse iki katı. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyemizin burada ciddi kaybı oluşmaktadır. Bu durum Türkiye genelinde birçok ilin sıkıntısı. Bu konuda veriler yanlış olursa teşviklerin ve desteklerin yönlendirilmesinde sorunlar oluşuyor. Sizden firmaların vergilerini üretim yaptıkları ilde ödemeleri noktasında desteklerinizi talep ediyoruz ve benzer şekilde illerin ihracat rakamlarının da firmaların üretim yaptıkları yer esas alınarak hesaplanmasını istiyoruz.”

ELİMİZDEN GELENİN FAZLASINI YAPACAĞIZ

Törende Plastik ve Kauçuk Ürünleri Sanayi ödülünü yine Gebze’nin dev firması PİMTAŞ aldı. Ödülünü aldıktan sonra bir konuşma yapan PİMTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Tahmaz, “13. Sektörel Performans Değerlendirme Ödül törenini tertip eden Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bey’e teşekkür ederim. Ülkemiz, ilimiz ve Gebzemiz için elimizden gelenin daha fazlasını yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.