“Sosyal belediyeciliğin öncüsü CHP!”

Siyaset 05.12.2019 - 15:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Sosyal belediyeciliğin öncüsü CHP!”

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay meclis üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Sarıbay toplantıda, “Son günlerde gündem olan bir düğün salonu olayı var. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışının öncüsü CHP’dir. Düğün salonlarının 1 TL olması İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in önerisiyle yapılmış bir uygulamadır. Evet siz mecliste çoğunluktasınız. Ancak bu zamana kadar 15 yıl boyunca iktidardaydınız. Çoğunluk yine sizdeydi. Neden yapmadınız? Hadi onu da geçiyorum. Sizin 12 tane daha belediyeniz var çoğunluk sizde. Neden o meclislerde karar almadınız düğün salonları 1 TL olsun diye? Benim tüm CHP’li meclis üyelerim ilçe belediye meclislerde bu düğün salonlarıyla ilgili önerge verdi. 1 TL olsun dedi. Neden yapmadınız? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? “1 YIL ÖNCE ÜCRETİZ OLSUN DEDİK” Bizim amacımız kavga etmek değil. Bizim amacımız tamamen halka dönük sosyal devleti, belediyeciliği halkımıza getirmektir. Kaldı ki düğün salonlarıyla ilgili Grup Başkanvekilimiz Engin Taşdemir bir yıl önce önerge verdi. Salonlar halkımıza ücretsiz olsun dedi. Reddettiniz. Niye reddettiniz? Halk ekmek 1980 sonrası CHP’li belediyelerin ortaya koyduğu bir uygulamadır. İzmit Belediyesi ve diğer belediye başkanları da seçim propagandalarında halk ekmeği kullandı. Devam eden süreçte Büyükşehir Belediyesi bir ön alarak fırıncılarla görüştü ve halk ekmeği ortaya koydu. Ama bizim kafamızdaki halk ekmek projesi bu değildi. Biz üretimden satışa kadar, istihdam sağlanarak bir proje ortaya koymak istiyorduk” dedi.  

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay meclis üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Sarıbay toplantıda, “Son günlerde gündem olan bir düğün salonu olayı var. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışının öncüsü CHP’dir. Düğün salonlarının 1 TL olması İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in önerisiyle yapılmış bir uygulamadır. Evet siz mecliste çoğunluktasınız. Ancak bu zamana kadar 15 yıl boyunca iktidardaydınız. Çoğunluk yine sizdeydi. Neden yapmadınız? Hadi onu da geçiyorum. Sizin 12 tane daha belediyeniz var çoğunluk sizde. Neden o meclislerde karar almadınız düğün salonları 1 TL olsun diye? Benim tüm CHP’li meclis üyelerim ilçe belediye meclislerde bu düğün salonlarıyla ilgili önerge verdi. 1 TL olsun dedi. Neden yapmadınız? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

“1 YIL ÖNCE ÜCRETİZ OLSUN DEDİK”

Bizim amacımız kavga etmek değil. Bizim amacımız tamamen halka dönük sosyal devleti, belediyeciliği halkımıza getirmektir. Kaldı ki düğün salonlarıyla ilgili Grup Başkanvekilimiz Engin Taşdemir bir yıl önce önerge verdi. Salonlar halkımıza ücretsiz olsun dedi. Reddettiniz. Niye reddettiniz? Halk ekmek 1980 sonrası CHP’li belediyelerin ortaya koyduğu bir uygulamadır. İzmit Belediyesi ve diğer belediye başkanları da seçim propagandalarında halk ekmeği kullandı. Devam eden süreçte Büyükşehir Belediyesi bir ön alarak fırıncılarla görüştü ve halk ekmeği ortaya koydu. Ama bizim kafamızdaki halk ekmek projesi bu değildi. Biz üretimden satışa kadar, istihdam sağlanarak bir proje ortaya koymak istiyorduk” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.