GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Teknolojinin kalbi Bilişim Vadisinde attı!

Gebze 10.10.2019 - 10:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Teknolojinin kalbi Bilişim Vadisinde attı!

En büyük Kamu-Özel sektör buluşması olmaya aday gösterilen Bilgi ve İletişim Teknolojileri Konferansı Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilirken, konferansta stant kuran firmalar yerli ürünlerini sergiledi.

Marmara bölgesinin en etkili Bilgi ve İletişim Teknolojileri Etkinliği ve en büyük Kamu-Özel sektör buluşması olmaya aday gösterilen Kamu Bilgi ve İletişim Konferansı Gebze’de bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesindeki Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen konferansta Bilişim Vadisi Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Güleryüz, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, T.C. Sağlık Bakanlığı Sistem Yönetimi ve Bilgi Güvenliği Dairesi Başkanı M. Fatih Ulucam, İstanbul Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakiran, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Emre Öğütcen, Türkiye Bilişim Derneği Yönetim kurulu Başkanı Rahmi Aktepe gibi alanında uzman Kişilerin konuşmacı olarak katıldığı konferansa 500 kişilik üst düzey yönetici ve Kamu Temsilcileri de hazır bulundu. Toplantıya Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’de katılarak bir süre konferansı takip etti. Öte yandan 500'e yakın üst düzey yönetici ve kamu temsilcilerinin de katıldığı konferansta birçok firmada stant kurarak yerli üretim teknolojik ürünlerini tanıttı. Başakşehir Belediyesi tarafından kurulan stant da yer alan Robot Rıfkı, yaptığı danslarla katılımcıların büyük ilgisini gördü. KONULAR UZMANLARI TARAFINDAN TARTIŞILDI Dijital Dönüşüm, Dijital Dönüşüm Yol Haritası, Endüstri 4.0, Yapay Zeka, IoT Teknolojisi ve Stratejileri, Akıllı Şehirler, Endüstriyel Akıllı Üretim, Siber Güvenlik, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, Dijital Para Birimleri ve Teknolojileri, Son Teknoloji Deneyimleri gibi konuların tartışıldığı etkinlikte, yerli üretim yapan bir çok firmada stant açarak ürün ve hizmetlerini tanıttı. YERLİ ÜRÜNLER TANITILDI Bilişim Vadisi'nde Ofisi bulunan bir elektronik firma savunma sanayi için ürettikleri ürünleri fuarda tanıttı. Altay tankı başta olmak üzere birçok savunma sanayi araçlarının kontrol ünitelerini üreten firmanın Genel Müdürü Ömer Şahin Karaman, "Otomotiv sanayide dünyada global firmalara çalışmaktayız. Bunların beyin dediğimiz elektronik kontrol ünitelerini geliştiriyoruz ve yerli olarak üretiyoruz. Savunma sanayi de Altay Tankı, kobralar gibi araçların kontrol ünitelerini geliştiriyoruz. Bunu yüzde yüz yerli ve milli imkanlarla, kendi AR-GE mühendislerimizle tasarlıyoruz. Yazılım, donanımını ve mekaniğini burada gerçekleştiriyoruz. 2006 yılından bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kara harekat araçlarındaki hemen hemen her aracındaki kontrol üniteleri bizim bünyemizde geliştirilen ve üretilen ürünlerden oluşmaktadır" dedi.        
En büyük Kamu-Özel sektör buluşması olmaya aday gösterilen Bilgi ve İletişim Teknolojileri Konferansı Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilirken, konferansta stant kuran firmalar yerli ürünlerini sergiledi.

Marmara bölgesinin en etkili Bilgi ve İletişim Teknolojileri Etkinliği ve en büyük Kamu-Özel sektör buluşması olmaya aday gösterilen Kamu Bilgi ve İletişim Konferansı Gebze’de bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesindeki Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen konferansta Bilişim Vadisi Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Güleryüz, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, T.C. Sağlık Bakanlığı Sistem Yönetimi ve Bilgi Güvenliği Dairesi Başkanı M. Fatih Ulucam, İstanbul Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakiran, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Emre Öğütcen, Türkiye Bilişim Derneği Yönetim kurulu Başkanı Rahmi Aktepe gibi alanında uzman Kişilerin konuşmacı olarak katıldığı konferansa 500 kişilik üst düzey yönetici ve Kamu Temsilcileri de hazır bulundu. Toplantıya Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’de katılarak bir süre konferansı takip etti. Öte yandan 500'e yakın üst düzey yönetici ve kamu temsilcilerinin de katıldığı konferansta birçok firmada stant kurarak yerli üretim teknolojik ürünlerini tanıttı. Başakşehir Belediyesi tarafından kurulan stant da yer alan Robot Rıfkı, yaptığı danslarla katılımcıların büyük ilgisini gördü.

KONULAR UZMANLARI TARAFINDAN TARTIŞILDI

Dijital Dönüşüm, Dijital Dönüşüm Yol Haritası, Endüstri 4.0, Yapay Zeka, IoT Teknolojisi ve Stratejileri, Akıllı Şehirler, Endüstriyel Akıllı Üretim, Siber Güvenlik, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, Dijital Para Birimleri ve Teknolojileri, Son Teknoloji Deneyimleri gibi konuların tartışıldığı etkinlikte, yerli üretim yapan bir çok firmada stant açarak ürün ve hizmetlerini tanıttı.

YERLİ ÜRÜNLER TANITILDI

Bilişim Vadisi'nde Ofisi bulunan bir elektronik firma savunma sanayi için ürettikleri ürünleri fuarda tanıttı. Altay tankı başta olmak üzere birçok savunma sanayi araçlarının kontrol ünitelerini üreten firmanın Genel Müdürü Ömer Şahin Karaman, "Otomotiv sanayide dünyada global firmalara çalışmaktayız. Bunların beyin dediğimiz elektronik kontrol ünitelerini geliştiriyoruz ve yerli olarak üretiyoruz. Savunma sanayi de Altay Tankı, kobralar gibi araçların kontrol ünitelerini geliştiriyoruz. Bunu yüzde yüz yerli ve milli imkanlarla, kendi AR-GE mühendislerimizle tasarlıyoruz. Yazılım, donanımını ve mekaniğini burada gerçekleştiriyoruz. 2006 yılından bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kara harekat araçlarındaki hemen hemen her aracındaki kontrol üniteleri bizim bünyemizde geliştirilen ve üretilen ürünlerden oluşmaktadır" dedi.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.