GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

UİD-DER’den EYT Gebze’ye ziyaret

Gebze 11.10.2019 - 16:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

UİD-DER’den EYT Gebze’ye ziyaret

Uluslararası İşçi Dayanışma Derneği, (UİD-DER) Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Gebze Derneği’ni ziyaret ederek oluşturulan yeni yönetim için başarılar dilediler. Uluslararası İşçi Dayanışması Derneğini temsilen bir grup işçi, yeni yönetime başarılar dilemek ve dayanışma duygularını iletmek üzere EYT Gebze Şubesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette UİD-DER’li işçiler, baskılarla, engellemelerle yok sayılmak istenen EYT’li işçilerin mücadelesiyle dayanışma içinde olmayı sürdüreceklerini belirttiler. On binlerce EYT’linin meydanları doldurduğu mitinglerden görüntülerin yer aldığı tabloyu dernek yönetimine takdim ettiler. ALGI ÇARPITMALARINA İZİN YOK Ziyarette UİD-DER’li ve EYT’li işçiler, işçi sınıfının sorunları, talepleri ve mücadele deneyimleri üzerine sohbet ettiler. EYT’li işçiler dernekleşme ve bir federasyon çatısı altında birleşme kararlarına ilişkin süreçlerini anlattılar. Bir sanayi kenti olan Gebze’de yürüttükleri stant çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Dayanışmayı ve mücadeleyi yükseltmek için çaba harcadıklarını belirttiler. EYT’li işçiler, geçmişi unutmayacaklarını, algı çarpıtmalarına izin vermeyeceklerini ve mücadeleyi bırakmayacaklarını dile getirdiler. TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTILAR UİD-DER’li işçiler, uzun yıllardır yürüttükleri çalışmalar neticesinde edindikleri deneyimleri, EYT’li işçilerle paylaştılar. İşçi sınıfına yönelik saldırıların, engellemelerin arttığı böylesi bir dönemde, dayanışmanın güçlendirilmesinin önemini dile getirdiler. Geçmiş mücadelelerden örneklerin paylaşıldığı sohbetlerde, ekonomik, siyasal ve toplumsal sorunlara işçi sınıfının penceresinden bakabilmenin önemini vurguladılar. Örgütlü tutum almanın, taleplerimize sahip çıkmanın, mücadele kanalları açmanın ve dayanışmayı yükseltmenin bugün çok daha fazla önem kazandığını belirttiler. EYT’li işçilerin mücadelesinin haklı bir mücadele olduğunu, işçi sınıfının mücadelesinin omuz omuza yükseltileceğini vurgulayan UİD-DER’li işçilerin ziyareti, güzel sohbetlerin ve seçilen yönetime başarılar dilenmesinin ardından son buldu.

Uluslararası İşçi Dayanışma Derneği, (UİD-DER) Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Gebze Derneği’ni ziyaret ederek oluşturulan yeni yönetim için başarılar dilediler. Uluslararası İşçi Dayanışması Derneğini temsilen bir grup işçi, yeni yönetime başarılar dilemek ve dayanışma duygularını iletmek üzere EYT Gebze Şubesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette UİD-DER’li işçiler, baskılarla, engellemelerle yok sayılmak istenen EYT’li işçilerin mücadelesiyle dayanışma içinde olmayı sürdüreceklerini belirttiler. On binlerce EYT’linin meydanları doldurduğu mitinglerden görüntülerin yer aldığı tabloyu dernek yönetimine takdim ettiler.

ALGI ÇARPITMALARINA İZİN YOK

Ziyarette UİD-DER’li ve EYT’li işçiler, işçi sınıfının sorunları, talepleri ve mücadele deneyimleri üzerine sohbet ettiler. EYT’li işçiler dernekleşme ve bir federasyon çatısı altında birleşme kararlarına ilişkin süreçlerini anlattılar. Bir sanayi kenti olan Gebze’de yürüttükleri stant çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Dayanışmayı ve mücadeleyi yükseltmek için çaba harcadıklarını belirttiler. EYT’li işçiler, geçmişi unutmayacaklarını, algı çarpıtmalarına izin vermeyeceklerini ve mücadeleyi bırakmayacaklarını dile getirdiler.

TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTILAR

UİD-DER’li işçiler, uzun yıllardır yürüttükleri çalışmalar neticesinde edindikleri deneyimleri, EYT’li işçilerle paylaştılar. İşçi sınıfına yönelik saldırıların, engellemelerin arttığı böylesi bir dönemde, dayanışmanın güçlendirilmesinin önemini dile getirdiler. Geçmiş mücadelelerden örneklerin paylaşıldığı sohbetlerde, ekonomik, siyasal ve toplumsal sorunlara işçi sınıfının penceresinden bakabilmenin önemini vurguladılar. Örgütlü tutum almanın, taleplerimize sahip çıkmanın, mücadele kanalları açmanın ve dayanışmayı yükseltmenin bugün çok daha fazla önem kazandığını belirttiler. EYT’li işçilerin mücadelesinin haklı bir mücadele olduğunu, işçi sınıfının mücadelesinin omuz omuza yükseltileceğini vurgulayan UİD-DER’li işçilerin ziyareti, güzel sohbetlerin ve seçilen yönetime başarılar dilenmesinin ardından son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.