GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Yanıltıcı etiketlere dikkat edin!

Gebze 27.10.2020 - 11:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

Yanıltıcı etiketlere dikkat edin!

BÜYÜKŞEHİRDEN VATANDAŞLARA ‘DUYARLI OLUN’ ÇAĞRISI

Kent genelinde denetimler yapan Büyükşehir zabıtası, son kullanma tarihi, gramaj ve birim fiyat kontörlü yaparak vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler kent genelinde sorumlu olunan alanlardaki işyerlerinde fiyat etiketi denetimi yaptı. Zabıta Dairesi Başkanlığı İhtisas Zabıta Şube Müdürlüğü personeli tarafından gerçekleştirilen denetimlerde özellikle fahiş fiyatlı ve tutarsız etiketler denetlendi. İşyerlerini tek tek gezerek kontroller yapan zabıta personeli, rafları dolaşıp etiketleri inceleyerek fahiş oranda fiyat artışı yapılıp yapılmadığını tespit etmeye çalıştı. YANILTICI ETİKET CEZA SEBEBİ Büyükşehir zabıta ekipleri kent genelinde son kullanma tarihi, birim fiyat, toplam fiyat gibi bilgilendirici etiketlerin kontrolünü gerçekleştirdi. Gramaj kontrolü de yapan ekipler, fiyatların uygunluğunu da denetledi. Vatandaşların rahat ve huzurlu alışveriş yapabilmeleri için gerçekleştirilen denetimlerde esnafa, yanıltıcı etiketler nedeniyle kabahatler kanununa istinaden yasal işlem uygulanacağı bilgisi verildi. ŞİKAYETLER BÜYÜKŞEHİR 153 ÇAĞRI MERKEZİ’NE Fiyat etiketi konusunda kontroller gerçekleştiren ekipler, vatandaşları da uyardı. Ürün etiketinin zorunlu olduğunu ifade eden zabıta ekipleri, gramaj, birim fiyat ve son kullanma tarihlerine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Vatandaşların etiketlerde hileli durumlarla karşılaşmaları durumunda Büyükşehir 153 Çağrı Merkezi’ni arayarak bilgi vermeleri gerektiğini söyleyen zabıta ekipleri, Kocaeli halkını duyarlı olmaya çağırdı.
BÜYÜKŞEHİRDEN VATANDAŞLARA ‘DUYARLI OLUN’ ÇAĞRISI

Kent genelinde denetimler yapan Büyükşehir zabıtası, son kullanma tarihi, gramaj ve birim fiyat kontörlü yaparak vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler kent genelinde sorumlu olunan alanlardaki işyerlerinde fiyat etiketi denetimi yaptı. Zabıta Dairesi Başkanlığı İhtisas Zabıta Şube Müdürlüğü personeli tarafından gerçekleştirilen denetimlerde özellikle fahiş fiyatlı ve tutarsız etiketler denetlendi. İşyerlerini tek tek gezerek kontroller yapan zabıta personeli, rafları dolaşıp etiketleri inceleyerek fahiş oranda fiyat artışı yapılıp yapılmadığını tespit etmeye çalıştı.

YANILTICI ETİKET CEZA SEBEBİ

Büyükşehir zabıta ekipleri kent genelinde son kullanma tarihi, birim fiyat, toplam fiyat gibi bilgilendirici etiketlerin kontrolünü gerçekleştirdi. Gramaj kontrolü de yapan ekipler, fiyatların uygunluğunu da denetledi. Vatandaşların rahat ve huzurlu alışveriş yapabilmeleri için gerçekleştirilen denetimlerde esnafa, yanıltıcı etiketler nedeniyle kabahatler kanununa istinaden yasal işlem uygulanacağı bilgisi verildi.

ŞİKAYETLER BÜYÜKŞEHİR 153 ÇAĞRI MERKEZİ’NE

Fiyat etiketi konusunda kontroller gerçekleştiren ekipler, vatandaşları da uyardı. Ürün etiketinin zorunlu olduğunu ifade eden zabıta ekipleri, gramaj, birim fiyat ve son kullanma tarihlerine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Vatandaşların etiketlerde hileli durumlarla karşılaşmaları durumunda Büyükşehir 153 Çağrı Merkezi’ni arayarak bilgi vermeleri gerektiğini söyleyen zabıta ekipleri, Kocaeli halkını duyarlı olmaya çağırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.