Kripto paralarda sert düşüş

Ekonomi 30.04.2024 - 17:02, Güncelleme: 30.04.2024 - 17:02
 

Kripto paralarda sert düşüş

Kripto para piyasalarında faiz kararı öncesi satışlar hızlandı. Bitcoin, yüzde 4'ün üzerinde düşüşle 62 bin doların altına indi. Etheruem ise 3 bin dolar bandına yerleşti.

Küresel piyasalarda gözler ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararına çevrildi. Yarın açıklanacak Fed kararı öncesi riskli varlıklarda sert satışlar görüldü. Kripto piyasasının en büyük varlığı Bitcoin, son 24 saatte yüzde 4'ün üzerinde düşüşle 60 bin 700 dolara kadar geriledi. En büyük ikinci varlık olan Ethereum ise yüzde 6'dan fazla değer kaybı ile 3 bin doların altını test etti. Bitcoin saat 16.25 itibarıyla 61 bin 125 dolar civarında işlem gördü. Ethereum ise aynı dakikalarda 3 bin doların biraz üzerinde alıcı buldu. Analistler, Fed'in ertelenen faiz indirimi beklentilerinin piyasalarda satışı tetiklediğini belirtti. FED FAİZ İNDİRECEK Mİ? Son gelen ekonomik verilerin ardından Fed'den faiz beklentileri ertelendi. Piyasalarda faiz politikası için farklı ihtimaller konuşulmaya başlandı. Yıl başında Fed'in ilk faiz indirimine yüzde 85 ihtimal ile martta gideceği tahmin ediliyordu. Bu dönemde yıl içerisinde 6 veya 8 faiz indirimi üzerinde duruluyordu Daha sonra piyasalar haziran ayında indirime odaklanmıştı. Son veriler sonrası faiz indirimi beklentileri eylül ayına ötelendi. Bu yıl faiz indirimi yapılmaması ve faiz artışı ihtimali de konuşulanlar arasında yer aldı.
Kripto para piyasalarında faiz kararı öncesi satışlar hızlandı. Bitcoin, yüzde 4'ün üzerinde düşüşle 62 bin doların altına indi. Etheruem ise 3 bin dolar bandına yerleşti.

Küresel piyasalarda gözler ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararına çevrildi. Yarın açıklanacak Fed kararı öncesi riskli varlıklarda sert satışlar görüldü.

Kripto piyasasının en büyük varlığı Bitcoin, son 24 saatte yüzde 4'ün üzerinde düşüşle 60 bin 700 dolara kadar geriledi.

En büyük ikinci varlık olan Ethereum ise yüzde 6'dan fazla değer kaybı ile 3 bin doların altını test etti.

Bitcoin saat 16.25 itibarıyla 61 bin 125 dolar civarında işlem gördü. Ethereum ise aynı dakikalarda 3 bin doların biraz üzerinde alıcı buldu.

Analistler, Fed'in ertelenen faiz indirimi beklentilerinin piyasalarda satışı tetiklediğini belirtti.

FED FAİZ İNDİRECEK Mİ?

Son gelen ekonomik verilerin ardından Fed'den faiz beklentileri ertelendi. Piyasalarda faiz politikası için farklı ihtimaller konuşulmaya başlandı.

Yıl başında Fed'in ilk faiz indirimine yüzde 85 ihtimal ile martta gideceği tahmin ediliyordu. Bu dönemde yıl içerisinde 6 veya 8 faiz indirimi üzerinde duruluyordu Daha sonra piyasalar haziran ayında indirime odaklanmıştı.

Son veriler sonrası faiz indirimi beklentileri eylül ayına ötelendi. Bu yıl faiz indirimi yapılmaması ve faiz artışı ihtimali de konuşulanlar arasında yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.