O tren İzmit’te de duracak

Kocaeli 19.04.2024 - 14:46, Güncelleme: 19.04.2024 - 14:46
 

O tren İzmit’te de duracak

4 Mayıs’ta sefere başlayacak olan İstanbul-Sivas YHT’nin, ilimizde durmaması tepkilere neden olmuştu. Bu konuyu gündeme taşımış ve Kocaeli vekillerine seslenmiştik. Bu yazımız üzerine harekete geçen Milletvekili Yılmaz ve Başkan Büyükakın, Bakanlıkla konuyu görüşüp sonuca bağladı. Buna göre İstanbul-Sivas YHT, artık İzmit’te de duracak

İstanbul- Sivas arasında 4 Mayıs’ta hizmet verecek olan Yüksek Hızlı Treni'nin Pendik, Sakarya (Arifiye), Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Yozgat’ta duracağı açıklanmıştı. Açıklanan listede Kocaeli yer almıyordu. KOCAELİ’NDE 50 BİN SİVASLI YAŞIYOR Yüksek Hızlı Treni’n Sakarya’nın Arifiye ilçesinde durup, İzmit’te durmaması yoğun tepki almıştı. Sakarya’da yaşayan Sivaslı sayısı resmi rakamlara göre 6 bin 795 kişi. Kocaeli’de yaşayan Sivaslı sayısı ise resmi rakamlara göre 50 bin civarında. KOLAYLI’NIN KÖŞESİ SES GETİRDİ Köşe yazarımız Nurettin Kolaylı bu durumu “Acaba bizim söylemek istediklerimizi söyleyecek bir Kocaeli Milletvekili var mıdır?” diyerek köşesine taşımıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın dün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu ile görüşüp Kocaelililerin beklentilerini aktardı. AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz da Ulaştırma Bakan Yardımcısı Osman Boyraz ile görüştüğünü açıkladı. İLGİLİ KÖŞE YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ GÖRÜŞMELER OLUMLU KARŞILIK BULDU Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, “Ulaştırma Bakan Yardımcısı Osman Boyraz ile görüştüm. Kendisi de Sivaslı. Kocaeli’de yaşayan 50 bin Sivaslı’yı  görmemezlikten gelmemiz mümkün değil. Bu konu için bana Kocaeli Sivas Dernek başkanları da ulaştı. Konuyu bakanımıza da ilettik. Seferler başlar başlamaz İstanbul-Sivas YHT İzmit’te de duracak, Kocaelililer rahat olsun dedi.” Büyükakın ve Yılmaz’ın yaptığı görüşmeler sonrası bakanlık duraklar konusunda yeniden düzenleme yaptı. Buna göre 4 Mayıs’tan itibaren  seferlerine başlayacak İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Treni İzmit’te de duracak. Tüm Kocaeli’ye hayırlı olsun.
4 Mayıs’ta sefere başlayacak olan İstanbul-Sivas YHT’nin, ilimizde durmaması tepkilere neden olmuştu. Bu konuyu gündeme taşımış ve Kocaeli vekillerine seslenmiştik. Bu yazımız üzerine harekete geçen Milletvekili Yılmaz ve Başkan Büyükakın, Bakanlıkla konuyu görüşüp sonuca bağladı. Buna göre İstanbul-Sivas YHT, artık İzmit’te de duracak

İstanbul- Sivas arasında 4 Mayıs’ta hizmet verecek olan Yüksek Hızlı Treni'nin Pendik, Sakarya (Arifiye), Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Yozgat’ta duracağı açıklanmıştı. Açıklanan listede Kocaeli yer almıyordu.

O tren İzmit’te de duracak

KOCAELİ’NDE 50 BİN SİVASLI YAŞIYOR

Yüksek Hızlı Treni’n Sakarya’nın Arifiye ilçesinde durup, İzmit’te durmaması yoğun tepki almıştı. Sakarya’da yaşayan Sivaslı sayısı resmi rakamlara göre 6 bin 795 kişi. Kocaeli’de yaşayan Sivaslı sayısı ise resmi rakamlara göre 50 bin civarında.

KOLAYLI’NIN KÖŞESİ SES GETİRDİ

Köşe yazarımız Nurettin Kolaylı bu durumu “Acaba bizim söylemek istediklerimizi söyleyecek bir Kocaeli Milletvekili var mıdır?” diyerek köşesine taşımıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın dün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu ile görüşüp Kocaelililerin beklentilerini aktardı. AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz da Ulaştırma Bakan Yardımcısı Osman Boyraz ile görüştüğünü açıkladı.

İLGİLİ KÖŞE YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

GÖRÜŞMELER OLUMLU KARŞILIK BULDU

Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, “Ulaştırma Bakan Yardımcısı Osman Boyraz ile görüştüm. Kendisi de Sivaslı. Kocaeli’de yaşayan 50 bin Sivaslı’yı  görmemezlikten gelmemiz mümkün değil. Bu konu için bana Kocaeli Sivas Dernek başkanları da ulaştı. Konuyu bakanımıza da ilettik. Seferler başlar başlamaz İstanbul-Sivas YHT İzmit’te de duracak, Kocaelililer rahat olsun dedi.” Büyükakın ve Yılmaz’ın yaptığı görüşmeler sonrası bakanlık duraklar konusunda yeniden düzenleme yaptı. Buna göre 4 Mayıs’tan itibaren  seferlerine başlayacak İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Treni İzmit’te de duracak. Tüm Kocaeli’ye hayırlı olsun.

O tren İzmit’te de duracak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.