Park ınn

2024’ün ilk İl Su Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Kocaeli 21.05.2024 - 17:27, Güncelleme: 21.05.2024 - 17:27
 

2024’ün ilk İl Su Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Ulusal Su Kurulu”nun çalışmaları ışığında Kocaeli’de İl Su Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Su kaynaklarının etkin yönetimi ve verimli kullanımı amacıyla üst düzeyde koordinasyon ve iş birliği sağlanması için 157 no’lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulmuş olan ve 29.11.2023 tarihli ve 32384 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren “Ulusal Su Kurulu”nun çalışmaları ışığında Kocaeli’de İl Su Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonunda düzenlenen İl Su Kurulu Toplantısı, Vali Yardımcısı Ali Ada’nın başkanlığında gerçekleşti.   KATILIM YOĞUNDU 2024 Yılının İlk İl Su Kurulu Toplantısına Vali Yardımcısı Ali Ada’nın yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satuk Buğra Fındık, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Mühendisleri Erdoğan Aytekin ve Cem Şahar, Devlet Su İşleri Kocaeli Şube Müdürü Doğan Kahraman, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Plan Proje Daire Başkanı Semih Turan, kurum ve kuruluş müdürleri ile ilgili il müdürlüklerine bağlı çalışan mühendisler katıldı.   BİRÇOK KONU KONUŞULDU Katılımcı kurum ve kuruluşlar tarafından geçekleştirilen sunumlarla yerüstü ve yeraltı su durumu, havza yönetim planları ve tedbirleri, arıtma tesisleri ile ileri arıtma tesislerinin güncel durumu, günlük geri kazanım su miktarları, ilimiz genelinde bulunan dere yatakları ve ıslah çalışmaları gibi çeşitli konulardan, uygulanan denetim ve idari yaptırımlara kadar birçok temaya değinildi. Sunumların ardından istişarelerle devam eden toplantıda, su kaynaklarının koruma-kullanma dengesinin sağlanması, suyun verimli kullanılması, su politikalarının sürdürülebilirliği, su tahsisinde arz talep dengesinin sağlanması, su kaynaklarının daha etkin şekilde korunması, geliştirilmesi, uygulamaların ve yatırımların kurumlar tarafından daha sıkı takip edilmesine yönelik çalışmalar görüşüldü.   GELECEK ÇALIŞMALAR PLANLANDI Toplantı, Vali Yardımcısı Ali Ada ve Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satuk Buğra Fındık’ın genel değerlendirme konuşmasının akabinde kurul üyeleri tarafından yapılan önerilerin istişare edilmesi, uygun görülenlerin alınacak karar metnine işlenmesiyle devam etti. Alınan kararların uygulanması ve izlenmesi amacıyla belirlenen bir takvim dahilinde gerçekleştirilecek olan çalışmaların planlanması ile toplantı sona erdi.
Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Ulusal Su Kurulu”nun çalışmaları ışığında Kocaeli’de İl Su Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Su kaynaklarının etkin yönetimi ve verimli kullanımı amacıyla üst düzeyde koordinasyon ve iş birliği sağlanması için 157 no’lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulmuş olan ve 29.11.2023 tarihli ve 32384 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren “Ulusal Su Kurulu”nun çalışmaları ışığında Kocaeli’de İl Su Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonunda düzenlenen İl Su Kurulu Toplantısı, Vali Yardımcısı Ali Ada’nın başkanlığında gerçekleşti.

 

KATILIM YOĞUNDU

2024 Yılının İlk İl Su Kurulu Toplantısına Vali Yardımcısı Ali Ada’nın yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satuk Buğra Fındık, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Mühendisleri Erdoğan Aytekin ve Cem Şahar, Devlet Su İşleri Kocaeli Şube Müdürü Doğan Kahraman, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Plan Proje Daire Başkanı Semih Turan, kurum ve kuruluş müdürleri ile ilgili il müdürlüklerine bağlı çalışan mühendisler katıldı.

 

2024’ün ilk İl Su Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

BİRÇOK KONU KONUŞULDU

Katılımcı kurum ve kuruluşlar tarafından geçekleştirilen sunumlarla yerüstü ve yeraltı su durumu, havza yönetim planları ve tedbirleri, arıtma tesisleri ile ileri arıtma tesislerinin güncel durumu, günlük geri kazanım su miktarları, ilimiz genelinde bulunan dere yatakları ve ıslah çalışmaları gibi çeşitli konulardan, uygulanan denetim ve idari yaptırımlara kadar birçok temaya değinildi. Sunumların ardından istişarelerle devam eden toplantıda, su kaynaklarının koruma-kullanma dengesinin sağlanması, suyun verimli kullanılması, su politikalarının sürdürülebilirliği, su tahsisinde arz talep dengesinin sağlanması, su kaynaklarının daha etkin şekilde korunması, geliştirilmesi, uygulamaların ve yatırımların kurumlar tarafından daha sıkı takip edilmesine yönelik çalışmalar görüşüldü.

 

GELECEK ÇALIŞMALAR PLANLANDI

Toplantı, Vali Yardımcısı Ali Ada ve Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satuk Buğra Fındık’ın genel değerlendirme konuşmasının akabinde kurul üyeleri tarafından yapılan önerilerin istişare edilmesi, uygun görülenlerin alınacak karar metnine işlenmesiyle devam etti. Alınan kararların uygulanması ve izlenmesi amacıyla belirlenen bir takvim dahilinde gerçekleştirilecek olan çalışmaların planlanması ile toplantı sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.