Park ınn

BAŞKAN DENİZ'DEN BAYRAM İKRAMİYESİ ÇIKIŞI

Gündem 06.06.2024 - 15:38, Güncelleme: 06.06.2024 - 15:38
 

BAŞKAN DENİZ'DEN BAYRAM İKRAMİYESİ ÇIKIŞI

Emeklilerin örgütlenme hakkına engel olunduğunu belirten Birleşik Emekliler Sendikası Bölge Başkanı İhsan Deniz, "Yasa gereği emeklilerin örgütlenmesine engel olmaktan vazgeçmiyorlar. Baskılarınızı emeklinin üzerinden çekin" dedi

Artan enflasyonla birlikte maaşları 10 bin lira sınırında kalan milyonlarca emeklinin yaşam mücadelesi devam ediyor. Seslerini her platformda duyurmaya çalışan emekliler, geçtiğimiz hafta Ankara'da düzenlenen Büyük Emekli Mitingi ile taleplerini haykırdı. Emeklilerin örgütlenmelerinin önündeki engellere vurgu yapan Birleşik Emekliler Sendikası Kocaeli Bölge Başkanı İhsan Deniz, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ikramiyelerde artış yapılmamasına tepki gösterdi. Tasarruf tedbirlerinin emeklilerden başladığını belirten Deniz, milletvekili maaşlarını hatırlattı.   ÖZEL TOPLU TAŞIMA SÜRÜCÜLERİNİN ÇOĞU EMEKLİ Deniz'in açıklamasının tamamı şöyle: "Gündemden hiç düşmeyen emekliler her koşulda baskı altına alınıyor. Emekli sendikaları, üretimden gelen güçleri olmadığı için sendikalar ile eş tutulmayarak sendika kuramazlar. Yasa gereği emeklilerin örgütlenmesine engel olmaktan vazgeçmiyorlar. 16 milyon 500 bin emekli şu anda en büyük örgütlülüğü gerektiriyor. Türkiye'de emekliler dünya ülkeleri içinde dördüncü sırada, açlık ve sefaletle yarışır durumda. Toplam emeklilerin yüzde 50'si emekli olmalarına rağmen çalışma hayatı içinde aktif çalışıyor. 2024 verilerine göre Kocaeli genelinde emekli sayısı 311 binden 391 bin 756'ya yükselmiş. Şehir içi özel toplu taşıma sürücülerinin yüzde yüze yakını emeklilerden oluşuyor. İKRAMİYELER NEDEN HALA 3 BİN TL Klasik dünya emeklilerinden örnek vermeyeceğim fakat kendi emeklisine bu kadar acımasız davranan bir iktidar yoktur diye düşünmeden de edemiyorum. Evet, iktidar edenler yaklaşan Kurban Bayramı ikramiyeleri neden hala daha 3 bin lira? Milletvekilleri de 3 bin lira mı alacak? Tasarruf genelgeleri neden saraylardan başlamıyor? Açlık sınırı 19 bin 926 TL, yoksulluk sınırı 62 bin 353 lira olmuş siz hala daha bayram ikramiyesi 3 bin lirada ısrar ediyorsunuz. 26 Mayıs'ta Büyük Emekli Mitingi yapan CHP'yi de kutluyorum. Hatta genel başkan Özgür Özel Bey'e de bravo ki emeklilerin zor durumda olduğunu kılık kıyafetlerinden anlamış, vallahi bravo çok yerinde bir tespit yapmış”
Emeklilerin örgütlenme hakkına engel olunduğunu belirten Birleşik Emekliler Sendikası Bölge Başkanı İhsan Deniz, "Yasa gereği emeklilerin örgütlenmesine engel olmaktan vazgeçmiyorlar. Baskılarınızı emeklinin üzerinden çekin" dedi

Artan enflasyonla birlikte maaşları 10 bin lira sınırında kalan milyonlarca emeklinin yaşam mücadelesi devam ediyor. Seslerini her platformda duyurmaya çalışan emekliler, geçtiğimiz hafta Ankara'da düzenlenen Büyük Emekli Mitingi ile taleplerini haykırdı. Emeklilerin örgütlenmelerinin önündeki engellere vurgu yapan Birleşik Emekliler Sendikası Kocaeli Bölge Başkanı İhsan Deniz, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ikramiyelerde artış yapılmamasına tepki gösterdi. Tasarruf tedbirlerinin emeklilerden başladığını belirten Deniz, milletvekili maaşlarını hatırlattı.

 

ÖZEL TOPLU TAŞIMA SÜRÜCÜLERİNİN ÇOĞU EMEKLİ

Deniz'in açıklamasının tamamı şöyle: "Gündemden hiç düşmeyen emekliler her koşulda baskı altına alınıyor. Emekli sendikaları, üretimden gelen güçleri olmadığı için sendikalar ile eş tutulmayarak sendika kuramazlar. Yasa gereği emeklilerin örgütlenmesine engel olmaktan vazgeçmiyorlar. 16 milyon 500 bin emekli şu anda en büyük örgütlülüğü gerektiriyor. Türkiye'de emekliler dünya ülkeleri içinde dördüncü sırada, açlık ve sefaletle yarışır durumda. Toplam emeklilerin yüzde 50'si emekli olmalarına rağmen çalışma hayatı içinde aktif çalışıyor. 2024 verilerine göre Kocaeli genelinde emekli sayısı 311 binden 391 bin 756'ya yükselmiş. Şehir içi özel toplu taşıma sürücülerinin yüzde yüze yakını emeklilerden oluşuyor.

İKRAMİYELER NEDEN HALA 3 BİN TL

Klasik dünya emeklilerinden örnek vermeyeceğim fakat kendi emeklisine bu kadar acımasız davranan bir iktidar yoktur diye düşünmeden de edemiyorum. Evet, iktidar edenler yaklaşan Kurban Bayramı ikramiyeleri neden hala daha 3 bin lira? Milletvekilleri de 3 bin lira mı alacak? Tasarruf genelgeleri neden saraylardan başlamıyor? Açlık sınırı 19 bin 926 TL, yoksulluk sınırı 62 bin 353 lira olmuş siz hala daha bayram ikramiyesi 3 bin lirada ısrar ediyorsunuz. 26 Mayıs'ta Büyük Emekli Mitingi yapan CHP'yi de kutluyorum. Hatta genel başkan Özgür Özel Bey'e de bravo ki emeklilerin zor durumda olduğunu kılık kıyafetlerinden anlamış, vallahi bravo çok yerinde bir tespit yapmış”

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.