Çayırova’daki otomotiv tedarikçileri olumlu etkilenecek

Kocaeli 08.04.2021 - 15:15, Güncelleme: 08.04.2021 - 15:15
 

Çayırova’daki otomotiv tedarikçileri olumlu etkilenecek

Çayırova’daki otomotiv tedarikçileri olumlu etkilenecek

Kocaelili sanayiciler Ford ile Volkswagen arasındaki yatırım anlaşmasının ülkeye çok büyük faydalar sağlayacağına inandıklarını açıkladı. TAYSAD Başkanı Alper Kanca da yatırımın Çayırova’da Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki otomotiv tedarikçilerini olumlu etkileyeceğini dile getirdi. Ford Otosan’ın Avrupa’daki en büyük ticari taşıt üretim üssü olan Kocaeli fabrikalarında gerçekleştirilmesi öngörülen 2 milyar avroluk yeni yatırımından mutluluk duyan kentteki sanayiciler, bu yatırımın tedarikçi firmaların teknolojik dönüşümüne katkı sağlayacağına inanıyor. Merkezi Kocaeli’de bulunan TAYSAD Başkanı Alper Kanca da yatırımın Çayırova’da Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki otomotiv tedarikçilerini olumlu etkileyeceğini anlattı. PARÇA ÜRETİCİLER DE TÜRKİYE’YE GELEBİLİR Artık Volkswagen için de üretim yapılacağını aktaran Kanca, “Mevcut araçlar yanında yeni bir model için üretim yapmak yeni kapılar açacak, bu parçaları üretenler Avrupa’daki başka firmalara ihracat yapacak. Ford Otosan’ın bu yatırımı, Türkiye ve bölgemize çok şey kazandıracak” dedi. Yatırımın, tedarik sanayisinin elektrikli araç teknolojisine dönüşümü konusunda önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Kanca, Volkswagen’in hafif ticari aracına parça üretenlerin de bu sayede Türkiye’ye gelebileceğini kaydetti.
Çayırova’daki otomotiv tedarikçileri olumlu etkilenecek

Kocaelili sanayiciler Ford ile Volkswagen arasındaki yatırım anlaşmasının ülkeye çok büyük faydalar sağlayacağına inandıklarını açıkladı. TAYSAD Başkanı Alper Kanca da yatırımın Çayırova’da Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki otomotiv tedarikçilerini olumlu etkileyeceğini dile getirdi.

Ford Otosan’ın Avrupa’daki en büyük ticari taşıt üretim üssü olan Kocaeli fabrikalarında gerçekleştirilmesi öngörülen 2 milyar avroluk yeni yatırımından mutluluk duyan kentteki sanayiciler, bu yatırımın tedarikçi firmaların teknolojik dönüşümüne katkı sağlayacağına inanıyor. Merkezi Kocaeli’de bulunan TAYSAD Başkanı Alper Kanca da yatırımın Çayırova’da Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki otomotiv tedarikçilerini olumlu etkileyeceğini anlattı.

PARÇA ÜRETİCİLER DE TÜRKİYE’YE GELEBİLİR

Artık Volkswagen için de üretim yapılacağını aktaran Kanca, “Mevcut araçlar yanında yeni bir model için üretim yapmak yeni kapılar açacak, bu parçaları üretenler Avrupa’daki başka firmalara ihracat yapacak. Ford Otosan’ın bu yatırımı, Türkiye ve bölgemize çok şey kazandıracak” dedi. Yatırımın, tedarik sanayisinin elektrikli araç teknolojisine dönüşümü konusunda önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Kanca, Volkswagen’in hafif ticari aracına parça üretenlerin de bu sayede Türkiye’ye gelebileceğini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.