Park ınn

Çevre Günü’nde Başiskele Sahili’nde temizlik

Kocaeli 07.06.2024 - 13:22, Güncelleme: 07.06.2024 - 13:22
 

Çevre Günü’nde Başiskele Sahili’nde temizlik

Başiskele’de 5 Haziran Dünya Çevre Günü ile başlayan Türkiye Çevre Haftası münasebetiyle anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi

Başiskele’de faaliyetlerini sürdüren LİMAŞ Liman A.Ş. koordinesinde her yıl Dünya Çevre Günü’nde Başiskele Sahili’nde çevre yürüyüşü ve deniz temizliği etkinliği yapıldı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinliğe ilgi yine yoğun oldu. Bu yılki etkinliğe Kocaeli Vali Yardımcısı ve Başiskele Kaymakam Vekili Ali Ada, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, il ve ilçe protokolü, LİMAŞ firması yetkilileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.   DENİZDEN ÇIKANLAR DİKKAT ÇEKTİ Yapılan etkinlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi deniz araçları, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü deniz araçları, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü dalgıç ekibi, LİMAŞ Liman A.Ş’nin dalgıç ekibi ve Başiskele Belediyesi’nin çöp toplama araçları ile birlikte temizlik işlemi sonunda bir tona yakın atık toplandı. Araba lastikleri, cam şişeler, demir ve plastik sandalyeler, kamp sandalyeleri ve plastik kasalar gibi atıkların denizden çıkarılması dikkat çekti.   BAŞKAN ÖZLÜ: ÇEVRE TEMİZLİĞİNDE DAHA FAZLA DUYARLI OLMALIYIZ  Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, toplumun çevre temizliği ve geri dönüşüm gibi hayati konularda daha duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Türkiye Çevre Haftası içerisindeyiz. Bugün çevre yürüyüşü ve deniz temizliği etkinliğimizi LİMAŞ ve Hayat Holding ile beraber yıllardır burada yaptığımız çalışmamızı tekrarlıyoruz. Denizin temizliğinin önemini hatırlatmak için insanlara denizden çıkan, aslında hiç orada olmaması gereken atıkları denizden çıkarıp sergiliyoruz. Tabii şu anda İzmit Körfezi’mizde Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Cumhurbaşkanlığımızın riyasetinde çok önemli bir çalışma yapılıyor. İnşallah gelecek nesillerin yüzebileceği bir deniz tabanı, dip temizliği yapılıyor. Her geçen gün körfezimiz alınan tedbirlerle daha da güzelleşiyor, daha da temizleniyor. Deniz canlıları çeşitliliğimiz artıyor. Bu anlamda çok mutluyuz. Gelecekte de daha güzel olacağını düşünüyoruz. Bu hafta itibariyle hem Marmara Belediyeler Birliği'nin hem bizim burada yaptığımız bu etkinlikler ile halkımızda farkındalık oluşturulmasını sağladık.”   BAŞKAN ÖZLÜ’DEN ÇOCUKLARA HEDİYE Başiskele Belediyesi’nce çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren toplumda oluşturulması ve daha güzel bir gelecek için çocuklara yönelik hazırlanan dergiler, Başkan Yasin Özlü tarafından etkinliğe katılan çocuklara hediye edildi. Özlü, etkinliğe katılan çocuklarla birlikte geri dönüşüm malzemeleriyle alçıdan penguen figürleri de yaptı.   
Başiskele’de 5 Haziran Dünya Çevre Günü ile başlayan Türkiye Çevre Haftası münasebetiyle anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi

Başiskele’de faaliyetlerini sürdüren LİMAŞ Liman A.Ş. koordinesinde her yıl Dünya Çevre Günü’nde Başiskele Sahili’nde çevre yürüyüşü ve deniz temizliği etkinliği yapıldı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinliğe ilgi yine yoğun oldu. Bu yılki etkinliğe Kocaeli Vali Yardımcısı ve Başiskele Kaymakam Vekili Ali Ada, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, il ve ilçe protokolü, LİMAŞ firması yetkilileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

 

Çevre Günü’nde Başiskele Sahili’nde temizlik

DENİZDEN ÇIKANLAR DİKKAT ÇEKTİ

Yapılan etkinlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi deniz araçları, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü deniz araçları, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü dalgıç ekibi, LİMAŞ Liman A.Ş’nin dalgıç ekibi ve Başiskele Belediyesi’nin çöp toplama araçları ile birlikte temizlik işlemi sonunda bir tona yakın atık toplandı. Araba lastikleri, cam şişeler, demir ve plastik sandalyeler, kamp sandalyeleri ve plastik kasalar gibi atıkların denizden çıkarılması dikkat çekti.

 

Çevre Günü’nde Başiskele Sahili’nde temizlik

BAŞKAN ÖZLÜ: ÇEVRE TEMİZLİĞİNDE DAHA FAZLA DUYARLI OLMALIYIZ

 Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, toplumun çevre temizliği ve geri dönüşüm gibi hayati konularda daha duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Türkiye Çevre Haftası içerisindeyiz. Bugün çevre yürüyüşü ve deniz temizliği etkinliğimizi LİMAŞ ve Hayat Holding ile beraber yıllardır burada yaptığımız çalışmamızı tekrarlıyoruz. Denizin temizliğinin önemini hatırlatmak için insanlara denizden çıkan, aslında hiç orada olmaması gereken atıkları denizden çıkarıp sergiliyoruz. Tabii şu anda İzmit Körfezi’mizde Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Cumhurbaşkanlığımızın riyasetinde çok önemli bir çalışma yapılıyor. İnşallah gelecek nesillerin yüzebileceği bir deniz tabanı, dip temizliği yapılıyor. Her geçen gün körfezimiz alınan tedbirlerle daha da güzelleşiyor, daha da temizleniyor. Deniz canlıları çeşitliliğimiz artıyor. Bu anlamda çok mutluyuz. Gelecekte de daha güzel olacağını düşünüyoruz. Bu hafta itibariyle hem Marmara Belediyeler Birliği'nin hem bizim burada yaptığımız bu etkinlikler ile halkımızda farkındalık oluşturulmasını sağladık.”

 

Çevre Günü’nde Başiskele Sahili’nde temizlik

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN ÇOCUKLARA HEDİYE

Başiskele Belediyesi’nce çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren toplumda oluşturulması ve daha güzel bir gelecek için çocuklara yönelik hazırlanan dergiler, Başkan Yasin Özlü tarafından etkinliğe katılan çocuklara hediye edildi. Özlü, etkinliğe katılan çocuklarla birlikte geri dönüşüm malzemeleriyle alçıdan penguen figürleri de yaptı. 

 

Çevre Günü’nde Başiskele Sahili’nde temizlik

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.