Dilovası Meclisi'nde yılın ilk toplantısı gerçekleşti

Dilovası 17.01.2024 - 17:22, Güncelleme: 17.01.2024 - 17:22
 

Dilovası Meclisi'nde yılın ilk toplantısı gerçekleşti

Dilovası Belediye Meclisi’nde yılın ilk toplantısı Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in yokluğunda Meclis 1’nci Başkanvekili Burhan Turgut’un başkanlığında gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Dilovası Meclisi’nde gündemin birinci maddesi, “Belediye hesapları için haczedilemez” kararı, oy birliğiyle alındı. İki ve üçüncü maddelerde; sözleşmeli personele Bakanlık’ın açıkladığı tarife üzerinden ücretlendirme ve geçici işçi vizeleri, oy çokluğuyla kabul edildi. Dördüncü maddede; “Zabıta maktu mesai ücretleri”, 2 bin 970 TL olarak oy birliğiyle karara bağlandı. Beşinci maddede; “Afet İşleri Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmeliği”, oy çokluğuyla kabul gördü. Altıncı maddede; Köseler’de kadastro çalışmaları için bilirkişiler onaya sunuldu. Ruhi Şentürk, Mustafa Balaban, Emin Demirtaş, Seyit Ahmet Duman, Fahrettin Dinç ve Nazım Tokcan önerilen isimler oldu.   SP GRUBU’NUN RET OYUNA KARŞILIK OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ Gündemin yedinci maddesinde, Köseler’de 307 ada 5 parseldeki belediye yeri taşınmazın müftülüğe tahsisi görüşüldü. Tahsis yerine, beş yıl süreyle verilmesi oy birliğiyle karara bağlandı. Sekizinci maddede Tavşancıl Mahallesi’nden Şeref Kayhan adlı yurttaşın belediyeye ait olan borcunu, 12 metrekarelik hisseli yerini, “Param yok. Hissemi vereyim” şeklinde mahsuplaşma talebi, oy birliğiyle kabul edildi. Mimar Sinan Mahallesi’nde Orman İşletme’den kiralanan katı atık aktarma tesisinin kiralanmasına dair dokuzuncu gündem ise ilgili komisyonun, “Altyapı çalışmaları bitmedi. Daha sonra değerlendirelim” gerekçesine dayanarak, oy birliğiyle geri çekildi. Gündemin son maddesinde 2023 yılına dair komisyon seçimi gerçekleşti. Komisyon AKP’li meclis üyeleri Mehmet Emin Aktaş ve Burhan Turgut ile Saadet Partisi’nin CHP’li meclis üyesi İnci Aydemir’den oluştu. Şubat ayı olağan toplantısının 01 Şubat Perşembe günü saat 15.00’te gerçekleşmesinin karara bağlanmasıyla toplantı sona erdi.
Dilovası Belediye Meclisi’nde yılın ilk toplantısı Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in yokluğunda Meclis 1’nci Başkanvekili Burhan Turgut’un başkanlığında gerçekleşti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Dilovası Meclisi’nde gündemin birinci maddesi, “Belediye hesapları için haczedilemez” kararı, oy birliğiyle alındı. İki ve üçüncü maddelerde; sözleşmeli personele Bakanlık’ın açıkladığı tarife üzerinden ücretlendirme ve geçici işçi vizeleri, oy çokluğuyla kabul edildi. Dördüncü maddede; “Zabıta maktu mesai ücretleri”, 2 bin 970 TL olarak oy birliğiyle karara bağlandı. Beşinci maddede; “Afet İşleri Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmeliği”, oy çokluğuyla kabul gördü. Altıncı maddede; Köseler’de kadastro çalışmaları için bilirkişiler onaya sunuldu. Ruhi Şentürk, Mustafa Balaban, Emin Demirtaş, Seyit Ahmet Duman, Fahrettin Dinç ve Nazım Tokcan önerilen isimler oldu.
 
SP GRUBU’NUN RET OYUNA KARŞILIK
OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ
Gündemin yedinci maddesinde, Köseler’de 307 ada 5 parseldeki belediye yeri taşınmazın müftülüğe tahsisi görüşüldü. Tahsis yerine, beş yıl süreyle verilmesi oy birliğiyle karara bağlandı. Sekizinci maddede Tavşancıl Mahallesi’nden Şeref Kayhan adlı yurttaşın belediyeye ait olan borcunu, 12 metrekarelik hisseli yerini, “Param yok. Hissemi vereyim” şeklinde mahsuplaşma talebi, oy birliğiyle kabul edildi. Mimar Sinan Mahallesi’nde Orman İşletme’den kiralanan katı atık aktarma tesisinin kiralanmasına dair dokuzuncu gündem ise ilgili komisyonun, “Altyapı çalışmaları bitmedi. Daha sonra değerlendirelim” gerekçesine dayanarak, oy birliğiyle geri çekildi. Gündemin son maddesinde 2023 yılına dair komisyon seçimi gerçekleşti. Komisyon AKP’li meclis üyeleri Mehmet Emin Aktaş ve Burhan Turgut ile Saadet Partisi’nin CHP’li meclis üyesi İnci Aydemir’den oluştu. Şubat ayı olağan toplantısının 01 Şubat Perşembe günü saat 15.00’te gerçekleşmesinin karara bağlanmasıyla toplantı sona erdi.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.