AS UFUK OTO KİRALAMA

3 cani ile ilgili davada ilginç detay...

16.04.2015 - 13:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

3 cani ile ilgili davada ilginç detay...

Mersin’de, minibüste tecavüz girişimine direndiği için vahşice öldürülen ve cesedi yakılan Özgecan Aslan’ın katilleri hakkında açılan davanın ilk duruşması 12 Haziran’da yapılacak. Özgecan'ı katleden 3 caninin en ağır cezayı alması için çok sayıda avukat da görev alacak.

13 Şubat’ta kaybolduktan 2 gün sonra cesedi bulunan Özgecan Aslan’ın ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma sonunda Cumhuriyet Savcısı katil zanlıları tutuklu minibüs şoförü 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken, babası 50 yaşındaki Necmittin Altındöken ile arkadaşı 25 yaşındaki Fatih Gökçe’nin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istemiyle hazırladığı iddianameyi 9 Nisan’da Tarsus 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. İncelediği iddianameyi 15 Nisan’da kabul eden mahkeme heyeti, bugün de davada ilk duruşmanın 12 Haziran’da görülmesine karar verdi.    KADIN HAKİMLER YARGILAYACAK    Ahmet Suphi Altındöken’in ’Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından; Necmittin Altındöken ile Fatih Gökçe’nin ise ’Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme’ suçlarından yargılanacağı davada en dikkat çeken detay ise, mahkeme heyeti üyelerinin çoğunluğunun kadın hakimlerden oluşması. Zanlıları, Mahkeme Başkanı Ercan Kumhak ile birlikte üye hakimlerden Nesibe Çınar, Ayşe Şahin ve Fatma Serpil Aydın’dan 2’si yargılayacak.    ADLİYEDE O GÜN TEK DAVA GÖRÜLECEK    Öte yandan davanın görüleceği Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 Haziran’da görülmesine karar verilen duruşmada yaşanılabilecekler konusunda Emniyet Müdürlüğü’nden yoğun tedbir alınmasını istedi. Başsavcılık ayrıca, diğer tüm mahkemelerden ilk duruşma nedeniyle izdiham olabileceği nedeniyle rutin duruşmaların ertelenmesi istedi. Bu nedenle o gün Tarsus Adliyesi’nde sadece Özgecan Aslan’ın davasının görülmesi beklenirken, duruşmaya Özgecan Aslan’ın aile fertleri de davacı müdahil olarak katılacak. Ayrıca, yoğun güvenlik önlemlerinin alınacağı davada Özgecan’ın katil zanlılarının en ağır cezayı alması için çok sayıda avukatın savunma yapacağı bildirildi.
Mersin’de, minibüste tecavüz girişimine direndiği için vahşice öldürülen ve cesedi yakılan Özgecan Aslan’ın katilleri hakkında açılan davanın ilk duruşması 12 Haziran’da yapılacak. Özgecan'ı katleden 3 caninin en ağır cezayı alması için çok sayıda avukat da görev alacak.
13 Şubat’ta kaybolduktan 2 gün sonra cesedi bulunan Özgecan Aslan’ın ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma sonunda Cumhuriyet Savcısı katil zanlıları tutuklu minibüs şoförü 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken, babası 50 yaşındaki Necmittin Altındöken ile arkadaşı 25 yaşındaki Fatih Gökçe’nin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istemiyle hazırladığı iddianameyi 9 Nisan’da Tarsus 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. İncelediği iddianameyi 15 Nisan’da kabul eden mahkeme heyeti, bugün de davada ilk duruşmanın 12 Haziran’da görülmesine karar verdi. 
 
KADIN HAKİMLER YARGILAYACAK 
 
Ahmet Suphi Altındöken’in ’Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından; Necmittin Altındöken ile Fatih Gökçe’nin ise ’Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme’ suçlarından yargılanacağı davada en dikkat çeken detay ise, mahkeme heyeti üyelerinin çoğunluğunun kadın hakimlerden oluşması. Zanlıları, Mahkeme Başkanı Ercan Kumhak ile birlikte üye hakimlerden Nesibe Çınar, Ayşe Şahin ve Fatma Serpil Aydın’dan 2’si yargılayacak. 
 
ADLİYEDE O GÜN TEK DAVA GÖRÜLECEK 
 
Öte yandan davanın görüleceği Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 Haziran’da görülmesine karar verilen duruşmada yaşanılabilecekler konusunda Emniyet Müdürlüğü’nden yoğun tedbir alınmasını istedi. Başsavcılık ayrıca, diğer tüm mahkemelerden ilk duruşma nedeniyle izdiham olabileceği nedeniyle rutin duruşmaların ertelenmesi istedi. Bu nedenle o gün Tarsus Adliyesi’nde sadece Özgecan Aslan’ın davasının görülmesi beklenirken, duruşmaya Özgecan Aslan’ın aile fertleri de davacı müdahil olarak katılacak. Ayrıca, yoğun güvenlik önlemlerinin alınacağı davada Özgecan’ın katil zanlılarının en ağır cezayı alması için çok sayıda avukatın savunma yapacağı bildirildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Marka Flower Çiçekçi