AK PARTİ’DE ADAYLIK YARIŞI
AK PARTİ’DE ADAYLIK YARIŞI
Seçimlere kısa bir süre kala milletvekili aday adaylığı sürecinin başlaması ile birlikte şüphesiz en büyük hareketlilik AK Parti’de yaşanıyor. Müracaatların il başkanlığına yapıldığı AK Parti’de eski başbakan Yardımcısı Fikri Işık yeniden aday olmayacağını açıkladı.
Seçimlere kısa bir süre kala milletvekili aday adaylığı sürecinin başlaması ile birlikte şüphesiz en büyük hareketlilik AK Parti’de yaşanıyor. Müracaatların il başkanlığına yapıldığı AK Parti’de eski başbakan Yardımcısı Fikri Işık yeniden aday olmayacağını açıkladı.
AK Parti’de Gebze bölgesinin ilk resmi başvurusunu yapan isimler Gebze eski belediye Başkanı Adnan Köşker ile PİMTAŞ ARGE Müdürü Özlem Kozankurt oldu. Darıca bölgesinden ise eski meclis üyesi Ferhat yılmaz oldu. Sanayici olan ve geçmişte en genç meclis üyesi olan Yılmaz; “İl SKM Başkanı Alper Doğan’a başvuru dosyasını teslim ederek; “Cumhurbaşkanımıza yol arkadaşlığı etmek için aday adayı oldum. Sürecin herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Gebze Belediyesi eski meclis üyesi Gökhan Abanoz da AK Parti ilçe yönetiminden istifa ederek milletvekili aday adayı olacağını duyurdu. Derince eski belediye başkanı ve GOSB eski bölge müdürü Ali Haydar Bulut da il yönetimine resmen başvuruda bulunarak aday adayı olduğunu açıkladı. Kocaeli Büyükşehir Koordinatörü Hasan Ayaz da Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya’yı ziyaret ederek adaylık konusunda destek istedi.
YAŞAR ÇAKMAK DA İSTİFA EDİYOR
Öte yandan AK Parti’de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak’ın da Kocaeli Milletvekilliği adaylığı için istifa edeceği öğrenildi. Aynı zamanda Gebze Belediye Meclis Üyesi olan Çakmak ile birlikte belediye meclisinden Kocaeli Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, AK Parti eski ilçe başkanı Hasan Soba, meclis üyesi Ahmet Malkoç gibi isimlerin de istifa edeceği öğrenildi. AK Parti’de yine Gebze Bölgesinden eski meclis üyesi Celal Çelikbilek, partinin Gebze’deki kurucularından Ufuk Ekinci, Darıca eski belediye başkanı Şükrü Karabacak, Çayırova eski ilçe başkanı Ali Osman Gür, Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan ve İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu’nun da aday olması düşünülen isimler arasında olduğu ifade edildi. İl Teşkilat Bu arada AK Parti’de il yönetiminden de yeni isimlerin aday adaylığı için istifa edecekleri açıklandı. İl Teşkilat Başkanı Halit Çokan’ın istifasının ardından İl Başkan Yardımcısı Halil Dokuzlar, Zeki Canşi, İl Sekreteri Büşra Özbay, il yöneticisi Hicran Bozkurt’un ilk istifa edecek isimler arasında olduğu, bu sayının önümüzdeki günlerde daha da artacağı ileri sürüldü.
MALKOÇ DA ADAY ADAYI OLUYOR
Öte yandan Gebzeli olan Boğaziçi Üniversitesi Eski Genel Sekreteri, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Yaşam Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanı, Türkiye Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Kurulu Üyesi Hakan Nedim Malkoç’un da Ak Parti Kocaeli Milletvekili aday adaylığı için istifa edeceği öğrenildi. Aynı zamanda eski milli boksör Nagehan Malkoç’un eşi olan Nedim Malkoç’un aday adaylığı için ön başvurusunu yaptığı ileri sürüldü. Kocaeli eski Milletvekili Fikri Işık’ın da yakın çevresine aday adayı olmayacağı yönünde açıklamalar yaptığı ileri sürüldü. Aday adayı olacak isimler AK Parti Gebze ilçe yönetimine katılarak durum değerlendirmesi yaptı. İlçe Başkanı Recep Kaya ve yönetim kurulu üyeleri, aday olacak isimlere başarı dileklerini iletti.


Kocaeli HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.