ASRİAD KOCAELİ'DEN ULUSLARARASI BULUŞMA: RUSYA HEYETİ İLE STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ ZİRVESİ
ASRİAD KOCAELİ'DEN ULUSLARARASI BULUŞMA: RUSYA HEYETİ İLE STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ ZİRVESİ
ASRİAD Kocaeli Şubesi, Türkiye-Rusya ilişkileri kapsamında gerçekleştirilen önemli bir uluslararası buluşmaya ev sahipliği yaptı. Sağlık, hukuk, ekonomi ve güvenlik alanlarında yapılan görüşmeler, iki ülke arasında yeni iş birliklerinin kapısını araladı.
ASRİAD Kocaeli Şubesi, Türkiye-Rusya ilişkileri kapsamında gerçekleştirilen önemli bir uluslararası buluşmaya ev sahipliği yaptı. Sağlık, hukuk, ekonomi ve güvenlik alanlarında yapılan görüşmeler, iki ülke arasında yeni iş birliklerinin kapısını araladı.
Rusya Federasyonu’ndan gelen iki kişilik resmi heyet, ASRİAD Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen kahvaltı programı ile karşılandı. Etkinlik, ASRİAD üyesi BAH Hastanesi'nde gerçekleşti. Programa, Rusya Federasyonu 3. Sınıf Devlet Müsteşarı, Rusya Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Cumhurbaşkanlığına bağlı RANEPA Akademisi Vladimir Rektörü ve aynı zamanda milletvekili olan Sn. Kartukhin Viacheslav Yuryeviç ile Rusya Federasyonu Adalet Bakanlığı KGT Uluslararası Suçlar ve Terörle Mücadele Teşkilat Başkanı Sn. Hasan Enes Karahan katıldı.
Geniş Katılımlı, Yoğun ve Verimli Bir Toplantı
Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından ASRİAD Kocaeli Şube Başkanı Nihat Yıldırım'ın birlik ve iş birliğine yaptığı vurgu büyük beğeni topladı. Katılımcılar, iki ülke arasındaki mevcut kaotik küresel düzene rağmen ortak irtibat ve iş birliğinin güçlenerek devam etmesinin gerekliliğini dile getirdi.
Sn. Hasan Enes Karahan, konuşmasında Rusya’da yaklaşık 17-18 yıldır görev yaptığını, şu anda Adalet Bakanlığı’na bağlı uluslararası suçlar ve terörle mücadele teşkilat başkanı olarak görev yürüttüğünü belirtti. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Akademisi’nde ulusal güvenlik üzerine eğitim aldığını ve NATO ülkeleri ile eski Sovyet coğrafyası üzerine çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.
Karahan, “Rusya-Türkiye ilişkileri derin tarihsel bağlara dayalıdır. Bugün Rusya Federasyonu, Türkiye’yi dost ülke ilan eden kanun hükmünde bir kararnameyi yürürlüğe koymuştur. Bu, yalnızca siyasi değil, ticari ve insani ilişkilerde de büyük bir kapının açık olduğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı.
Sağlık Turizminde Yeni Ufuklar
Programın ev sahibi BAH Hastanesi Genel Müdürü de söz alarak, hastanenin sporcu sağlığı, teknoloji destekli cerrahi, obezite ve plastik cerrahi alanlarındaki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Balkanlar, Rusya ve Avrupa’dan gelen hastaların sayısındaki artışa dikkat çekerek, sağlık turizminde Türkiye’nin önemli bir merkez haline geldiğini vurguladı.
Ayrıca, ASRİAD üyesi iş insanları, sağlık sektöründe Rusya ile karşılıklı yatırım fırsatlarının geliştirilmesine dair öneriler sundular.
İleriye Dönük Ortak Adımlar
Toplantıda, Edirne’den Eskişehir’e, Kars’tan Muş’a kadar çeşitli illerde faaliyet gösteren ASRİAD üyelerinin, Rusya’daki iş fırsatlarını yerinde tespit etmek üzere ortak çalışma grubu kurması fikri öne çıktı. Gıda, tarım, enerji, bilişim ve iletişim alanlarında Türkiye’nin güçlü aktör olduğunu vurgulayan heyet, bu alanlarda iş birliklerinin arttırılması gerektiğini dile getirdi.
Heyet üyeleri, ASRİAD Kocaeli’nin organizasyon yetkinliğine ve vizyonuna duydukları memnuniyeti ifade ederek, böylesi etkili bir toplantıya ev sahipliği yapıldığı için teşekkürlerini iletti.







ÖZEL HABER: KOCAELİ HEDEF GAZETESİ
Kocaeli HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.