Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2024 Yılı Dördüncü Toplantısı Vali İlhami Aktaş Başkanlığında Gerçekleşti

Gündem 25.12.2024 - 16:08, Güncelleme: 25.12.2024 - 16:08
 

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2024 Yılı Dördüncü Toplantısı Vali İlhami Aktaş Başkanlığında Gerçekleşti

Madde bağımlılığının azaltılması ve önlenmesi, madde bağımlılarının eğitilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali İlhami Aktaş’ın başkanlığında gerçekleşti.

Akçakoca Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve 2024 yılının dördüncüsü olan toplantıya; Vali İlhami Aktaş’ın yanı sıra Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Vali Yardımcıları; Ekrem Çalık, Ertuğ Şevket Aksoy, Abdul Rauf Ulusoy, Salih Bıçak, İsmail Gültekin, Mustafa Ayhan, Şenol Kaya, Hukuk Müşaviri Yusuf Cıbır, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Murat Bozkurt, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Damla Arısan, Cumhuriyet Savcısı Selim Şerif, Deniz Eğitim-Öğretim ve Garnizon Komutanlığı Sağ. Atğm. Emirhan Kilici, akademisyenler, daire müdürleri, ilgili kurumların üst düzey yetkilileri ve basın mensupları katıldı. Bağımlılıkla Mücadele çalışmalarında tüm kurumların iş birliği içinde ve iletişim halinde hareket etmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Vali İlhami Aktaş, emeği geçen kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve tüm paydaşlara teşekkür etti. Vali İlhami Aktaş’ın hitaplarının ardından İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi Erişkin Psikiyatri Anabilim Dalı, Erişkin Arındırma Merkezi ve Çocuk-Ergen Arındırma Merkezi, Yeşilay Danışmanlık Merkezi, Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Derneği, Hayata Dönüş Derneği ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sunumlar gerçekleşti. Toplantıda ilimizdeki diğer kurum ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen bağımlılıkla mücadele faaliyetlerine de değinilerek yürütülen projeler hakkında bilgiler verildi. Bağımlılıkla daha etkin bir mücadele yürütülmesi için alınması gereken tedbirler, yapılması gereken çalışmalar konusunda toplantıya katılanların görüş, öneri ve düşünceleri dinlenerek istişarelerde bulunuldu.
Madde bağımlılığının azaltılması ve önlenmesi, madde bağımlılarının eğitilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali İlhami Aktaş’ın başkanlığında gerçekleşti.

Akçakoca Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve 2024 yılının dördüncüsü olan toplantıya; Vali
İlhami Aktaş’ın yanı sıra Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer
Elmas, Vali Yardımcıları; Ekrem Çalık, Ertuğ Şevket Aksoy, Abdul Rauf Ulusoy, Salih Bıçak,
İsmail Gültekin, Mustafa Ayhan, Şenol Kaya, Hukuk Müşaviri Yusuf Cıbır, İlçe Kaymakamları, İl
Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Murat Bozkurt, Kocaeli
Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör
Yardımcısı Prof. Dr. Elif Damla Arısan, Cumhuriyet Savcısı Selim Şerif, Deniz Eğitim-Öğretim ve
Garnizon Komutanlığı Sağ. Atğm. Emirhan Kilici, akademisyenler, daire müdürleri, ilgili
kurumların üst düzey yetkilileri ve basın mensupları katıldı.
Bağımlılıkla Mücadele çalışmalarında tüm kurumların iş birliği içinde ve iletişim halinde hareket
etmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Vali İlhami Aktaş, emeği geçen kamu kurum ve
kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve tüm paydaşlara teşekkür etti.
Vali İlhami Aktaş’ın hitaplarının ardından İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Kocaeli
Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi Erişkin Psikiyatri Anabilim Dalı, Erişkin Arındırma Merkezi ve
Çocuk-Ergen Arındırma Merkezi, Yeşilay Danışmanlık Merkezi, Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele ve
Rehabilitasyon Derneği, Hayata Dönüş Derneği ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sunumlar
gerçekleşti.
Toplantıda ilimizdeki diğer kurum ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen bağımlılıkla mücadele
faaliyetlerine de değinilerek yürütülen projeler hakkında bilgiler verildi.
Bağımlılıkla daha etkin bir mücadele yürütülmesi için alınması gereken tedbirler, yapılması
gereken çalışmalar konusunda toplantıya katılanların görüş, öneri ve düşünceleri dinlenerek
istişarelerde bulunuldu.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Marka Flower Çiçekçi