Belediye başkanlarından gıda israfının önlenmesine destek

Gebze 22.10.2020 - 20:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Belediye başkanlarından gıda israfının önlenmesine destek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gıda israfının önlenmesine yönelik ‘Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık’ kampanyası başlattı. Kampanyaya; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve bölge belediye başkanları destek verdi.  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gıda israfının önlenmesine yönelik başlatılan kampanya ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde başlatılan ‘Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık’ kampanyasının detaylarıyla ilgili bilgi veren Bakan Pakdemirli, gıda israfının önlenmesi amacıyla kampanyayı başlattıklarını söyledi. Pakdemirli, “Evlerimizde 3 ekmekten 1’ini çöpe atıyoruz. Restoranlarda toplu tüketim yerlerinde israf daha fazla. Hem evimizde hem toplu tüketim yerlerinde toplumsal bilinçlendirmeyi sağlamak adına bir proje düzenledik. Bilinçlendirmeyi sağlamak adına planlı alışveriş yapmak, ihtiyaç kadar gıda ürünü almak gerekiyor, alışverişe liste yapıp çıkmak gerekiyor. Bunun yanı sıra eve gelince gıdanın nasıl saklanacağı konusuna dikkat etmek gerekiyor. Projemiz kapsamında bu konularla ilgili tüketicilerimizde farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.  İSRAFI ÖNLEMEYE DAVET ETTİLER Kampanyaya; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve bölge belediye başkanları destek verdi. Kampanyaya desteklerini sosyal medya hesaplarından duyuran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ve Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Gıda kaybı ve israfına karşı mücadele edeceğime SÖZ veriyorum. Herkesi gıda kaybı ve israfına karşı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin başlatmış olduğu kampanyaya davet ediyoruz” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gıda israfının önlenmesine yönelik ‘Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık’ kampanyası başlattı. Kampanyaya; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve bölge belediye başkanları destek verdi. 
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gıda israfının önlenmesine yönelik başlatılan kampanya ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde başlatılan ‘Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık’ kampanyasının detaylarıyla ilgili bilgi veren Bakan Pakdemirli, gıda israfının önlenmesi amacıyla kampanyayı başlattıklarını söyledi. Pakdemirli, “Evlerimizde 3 ekmekten 1’ini çöpe atıyoruz. Restoranlarda toplu tüketim yerlerinde israf daha fazla. Hem evimizde hem toplu tüketim yerlerinde toplumsal bilinçlendirmeyi sağlamak adına bir proje düzenledik. Bilinçlendirmeyi sağlamak adına planlı alışveriş yapmak, ihtiyaç kadar gıda ürünü almak gerekiyor, alışverişe liste yapıp çıkmak gerekiyor. Bunun yanı sıra eve gelince gıdanın nasıl saklanacağı konusuna dikkat etmek gerekiyor. Projemiz kapsamında bu konularla ilgili tüketicilerimizde farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 
İSRAFI ÖNLEMEYE DAVET ETTİLER
Kampanyaya; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve bölge belediye başkanları destek verdi. Kampanyaya desteklerini sosyal medya hesaplarından duyuran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ve Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Gıda kaybı ve israfına karşı mücadele edeceğime SÖZ veriyorum. Herkesi gıda kaybı ve israfına karşı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin başlatmış olduğu kampanyaya davet ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.