Bilkent öğrencileri Gün adına proje ödevi hazırladı

Genel 13.02.2023 - 13:33, Güncelleme: 13.02.2023 - 13:33
 

Bilkent öğrencileri Gün adına proje ödevi hazırladı

Tavşancıl eski belediye başkanı merhum Salih Gün, 1999 depreminden sonra beldede bir tane bile binanın yakılmaması sonrası uluslararası gazete ve televizyonlara konu olmuştu.

Tavşancıl eski belediye başkanı merhum Salih Gün, 1999 depreminden sonra beldede bir tane bile binanın yakılmaması sonrası uluslararası gazete ve televizyona konu olmuştu. Aradan geçen 24 yılın ardından Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Salih Gün videoları sosyal medyada yeniden gündem oldu. Çok sayıda insanın 24 yıl sonra bile geçen yıl vefat eden eski milletvekili ve belediye başkanı Salih Gün’ü konuşması aileyi de oldukça mutlu etti. Oğlu Ümit Gün sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak; “Birçok internet sitelerinde BBC Türkçe gibi kurumlar tarafından belgesel ve ders niteliğinde 1999 depreminde yıkılmayan tek belediye Tavşancıl videoları izlenip paylaşmaktadır. Bilkent üniversitesinden bir grup öğrenci arkadaşımız babam hakkında proje ödevi hazırladılar. Bu ailemiz adına gurur vericidir. Fakat artık son deprem faciası göstermiştir ki deprem felaketleri için hem inşaat hem koordinasyon olarak bilime dayalı hareket edilmelidir. Her il, ilçe ve belde belediye başkanları bölgelerinin zemin etüt raporlarını çıkarttırıp imarı ona göre yapmalıdırlar. Kimseye aldırış etmeden doğru bilineni yapmak zorundadırlar. Rahmetli babam Salih Gün aslında olması gerekeni yapmıştır ama Türkiye koşullarında bu depremler sonrası yaşananlar bu yapılanı sıra dışı bir artı uygulama olarak göstermektedir. İnşallah artık ders çıkarılıp bu acıların bir daha yaşanmaması dileğiyle....” dedi.
Tavşancıl eski belediye başkanı merhum Salih Gün, 1999 depreminden sonra beldede bir tane bile binanın yakılmaması sonrası uluslararası gazete ve televizyonlara konu olmuştu.

Tavşancıl eski belediye başkanı merhum Salih Gün, 1999 depreminden sonra beldede
bir tane bile binanın yakılmaması sonrası uluslararası gazete ve televizyona konu
olmuştu. Aradan geçen 24 yılın ardından Kahramanmaraş merkezli depremin ardından
Salih Gün videoları sosyal medyada yeniden gündem oldu. Çok sayıda insanın 24 yıl
sonra bile geçen yıl vefat eden eski milletvekili ve belediye başkanı Salih Gün’ü
konuşması aileyi de oldukça mutlu etti. Oğlu Ümit Gün sosyal medya hesabından bir
açıklama yaparak; “Birçok internet sitelerinde BBC Türkçe gibi kurumlar tarafından belgesel ve ders
niteliğinde 1999 depreminde yıkılmayan tek belediye Tavşancıl videoları izlenip paylaşmaktadır. Bilkent
üniversitesinden bir grup öğrenci arkadaşımız babam hakkında proje ödevi hazırladılar. Bu ailemiz adına gurur

vericidir. Fakat artık son deprem faciası göstermiştir ki deprem felaketleri için hem inşaat hem koordinasyon
olarak bilime dayalı hareket edilmelidir. Her il, ilçe ve belde belediye başkanları bölgelerinin zemin etüt raporlarını
çıkarttırıp imarı ona göre yapmalıdırlar. Kimseye aldırış etmeden doğru bilineni yapmak zorundadırlar. Rahmetli
babam Salih Gün aslında olması gerekeni yapmıştır ama Türkiye koşullarında bu depremler sonrası yaşananlar
bu yapılanı sıra dışı bir artı uygulama olarak göstermektedir. İnşallah artık ders çıkarılıp bu acıların bir daha
yaşanmaması dileğiyle....” dedi.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Marka Flower Çiçekçi