“Bunlar kendilerine vekil, kendilerine belediye başkanı”
“Bunlar kendilerine vekil, kendilerine belediye başkanı”
CHP Gebze İlçe eski Başkanı Musa Yılmaz, CHP Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar, Tahsin Tarhan, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyeti istifaya davet ederek, “Bunlar kendilerine vekil, kendilerine belediye başkanı. Örgüt içinde iktidar olmaktan başka hedefleri yok” dedi.
CHP Gebze İlçe eski Başkanı Musa Yılmaz, CHP Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar, Tahsin Tarhan, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyeti istifaya davet ederek, “Bunlar kendilerine vekil, kendilerine belediye başkanı. Örgüt içinde iktidar olmaktan başka hedefleri yok” dedi.
Kartepe Belediyesi CH Meclis Üyesi Tugay Adak’ın geçtiğimiz gün ekonomik sıkıntıları ve 7 yıldır işsiz olması sebebiyle intihar etmesi üzerine CHP karıştı. Üstelik Tugay Adak, CHP’de afiş asarken tırmandığı direkten düşerek bir gözünü kaybetmişti. Örgütün gençleri “Bize sahip çıkmıyorsunuz” tepkileri göstererek, Adak’ın cenazesinde CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve Haydar Akar’ın çelengini ters çevirdi. Partinin büyüklerine adeta öfke kusan gençler bir bir tepkilerini dile getirirken CHP Kandıra İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Uçar görevinden istifa etti. Başkan Uçar’ın ardından CHP’li gençlerin istifası peş peşe geldi. Sadece partideki görevlerinden istifa etmeyen 10 genç daha CHP üyeliklerini de sonlandırdı.

İKTİDAR OLMAKTAN BAŞKA HEDEFLERİ YOK
Gençlerin istifasının üzerine CHP Gebze İlçe eski Başkanı Musa Yılmaz bir açıklama yaptı. İstifa etmesi gerekenin gençler değil, parti yöneticilerinin olduğunu dile getiren Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Musa Yılmaz bunlara boşuna ve durup dururken kadrolu milletvekili demedi. Bunlar kendilerine vekil, kendilerine belediye başkanı. Örgüt içinde iktidar olmaktan başka hedefleri yok. Kocaeli genelinde hiçbir partilimizin, gencimizin ve yoksulumuzun sorunlarını kendilerine sorun etmemişlerdir. İl başkanlığı, belediye başkanlığı ve milletvekilliği gibi önemli etiketleri üzerine almış olan insanlar mensubu olduğu partinin seçmenlerinin işiyle, aşıyla, ekmeğiyle iştigal olmak gibi bir görevi ve zorunluluğu vardır. Çünkü bu seçmen sizleri bu önemli makamlara taşımıştır. Bir gencimize sahip çıkamayan hatta çıkmayan vekiller, il başkanı ve belediye başkanı bu utanç size yeter. Gençler, partimize ve örgütümüze her zamankinden daha çok sahip çıkma zamanıdır. Gençler, istifa etmeyin. İstifa etmesi gerekenler İl Başkanı Harun Yıldızlı, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve milletvekilleridir.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

