LÖSEV TEŞEKKÜR 2026
AS UFUK OTO KİRALAMA

Büyükşehir İtfaiyesi’nden Fransa’ya tecrübe köprüsü

Gündem 23.09.2026 - 17:20, Güncelleme: 23.09.2026 - 17:20
 

Büyükşehir İtfaiyesi’nden Fransa’ya tecrübe köprüsü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Fransız gönüllü itfaiyecilere yönelik düzenlenen program kapsamında uygulamalı eğitim gerçekleştirdi. Eğitim programında, iki ülkenin itfaiye teşkilatları arasında mesleki bilgi, deneyim ve tecrübe paylaşımında da bulunuldu.

KRİTİK KONULAR UYGULAMALI ANLATILDI Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, sahip olduğu bilgi ve tecrübeyi uluslararası alanda paylaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda Fransız gönüllü itfaiyecilere yönelik uygulamalı eğitim programı gerçekleştirildi. Eğitimlerde Fransız gönüllü itfaiyecilere, iple erişim teknikleri, çökmüş yapılarda arama-kurtarma ve yangına müdahale yöntemleri hakkında bilgi verildi. Teorik bilgilerin uygulamalarla pekiştirildiği programda, farklı olaylara karşı kullanılabilecek müdahale teknikleri sahada ele alındı. İKİ ÜLKENİN UYGULAMALARI ELE ALINDI Program kapsamında iki ülkenin itfaiye teşkilatları arasında karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımında da bulunuldu. Görüşmelerde olaylara müdahale süreçleri, ekip ve personel yapılanmaları, eğitim sistemleri, görev ve sorumluluklar ile operasyonel uygulamalar değerlendirildi. MESLEKİ İŞ BİRLİĞİNE KATKI Arama-kurtarma kapasitesi ve yangınla mücadele yöntemlerinin de ele alındığı programda, iki ülkedeki farklı uygulamalar üzerine fikir alışverişi gerçekleştirildi. Program, itfaiye teşkilatlarının deneyimlerinin paylaşılmasına, iyi uygulamaların değerlendirilmesine ve uluslararası mesleki iş birliğinin geliştirilmesine katkı sağladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Fransız gönüllü itfaiyecilere yönelik düzenlenen program kapsamında uygulamalı eğitim gerçekleştirdi. Eğitim programında, iki ülkenin itfaiye teşkilatları arasında mesleki bilgi, deneyim ve tecrübe paylaşımında da bulunuldu.
KRİTİK KONULAR UYGULAMALI ANLATILDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, sahip olduğu
bilgi ve tecrübeyi uluslararası alanda paylaşmaya devam ediyor. Bu
kapsamda Fransız gönüllü itfaiyecilere yönelik uygulamalı eğitim
programı gerçekleştirildi. Eğitimlerde Fransız gönüllü itfaiyecilere, iple
erişim teknikleri, çökmüş yapılarda arama-kurtarma ve yangına
müdahale yöntemleri hakkında bilgi verildi. Teorik bilgilerin uygulamalarla
pekiştirildiği programda, farklı olaylara karşı kullanılabilecek müdahale
teknikleri sahada ele alındı.
İKİ ÜLKENİN UYGULAMALARI ELE ALINDI
Program kapsamında iki ülkenin itfaiye teşkilatları arasında karşılıklı bilgi
ve deneyim paylaşımında da bulunuldu. Görüşmelerde olaylara
müdahale süreçleri, ekip ve personel yapılanmaları, eğitim sistemleri,
görev ve sorumluluklar ile operasyonel uygulamalar değerlendirildi.
MESLEKİ İŞ BİRLİĞİNE KATKI
Arama-kurtarma kapasitesi ve yangınla mücadele yöntemlerinin de ele
alındığı programda, iki ülkedeki farklı uygulamalar üzerine fikir alışverişi
gerçekleştirildi. Program, itfaiye teşkilatlarının deneyimlerinin
paylaşılmasına, iyi uygulamaların değerlendirilmesine ve uluslararası
mesleki iş birliğinin geliştirilmesine katkı sağladı.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Marka Flower Çiçekçi