Çayırova Gençliği Tarihi Mekanda Buluştu

Çayırova 16.05.2018 - 21:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Çayırova Gençliği Tarihi Mekanda Buluştu

Çayırova Belediyesi’nin önemli eğitim projelerinden bir olan “Hedef Gelecek”in lider öğrencileri 6 hafta süren “Tarihi Sohbet Günleri” eğitimlerini tamamladılar.

Ertuğrul Gazi’den başlayarak, Sultan Vahdettin’e kadar olan süreçte Osmanlı Padişahlarını ve her dönem ile alakalı önemli olayların konu alındığı sohbetlerde son hafta Kut'ül Amare ve İstanbul’un Fethi işlendi. Bir dönem tarih kitaplarından bile çıkartılan Kut'ül Amare Zaferi ve bilinmeyenleri ile İstanbul’un Fethi’ni öğrenciler ile paylaşan Gazeteci Yazar Fahri Sarrafoğlu, sohbetin sonunda lider öğrencileri bir sınava tabi tutarak bilgilerin pekişmesini ve unutulmamasını sağladı. Öğrenciler Fatihi Ordugâh Kurduğu Hünkar Çayırında Dinlediler Her hafta farklı bir tarihi mekanda gerçekleştirilen sohbet programının finali bölgemiz için de çok değerli olan Hünkar Çayırı’nda gerçekleştirildi. Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci ve Başkan Yardımcısı Mustafa Malkoç’unda katıldığı sohbet sırasında ilk olarak Kut'ül Amare zaferini konu alan Gazeteci Yazar Fahri Sarrafoğlu: “Kut'ül Amare savaşı Türkiye'de 1952 yılına kadar Kut Bayramı adı altında kutlandı. Fakat Türkiye'nin NATO'ya girmesinden sonra Kut'ül Amare savaşı unutturulmaya çalışıldı. İngilizlerin yaptığı büyük baskı sonucu bu büyük zafer ders kitaplarından bile çıkartıldı. Peki, Kut'ül Amare savaşı nedir? Kut'ül Amare savaşı 29 Nisan 1916 tarihinde Osmanlı Ordusunun Irak'ın Kut bölgesinde İngilizlere karşı kazandığı büyük bir zaferidir” dedi. Tarihi belgelerle konuşmasını destekleyen Sarrafoğlu, İstanbul’un Fethi konusunda da bilinmeyen veya tarih kitaplarında yer almayan konuları da öğrencilere aktardı. Demirci: “Tarihini Bilen, Maneviyatı Sağlam Gençler Yetiştiriyoruz” Hünkar Çayırı’nda gerçekleştirilen Tarih Sohbetleri programında gençlere eşlik ederek fikirlerini paylaşan Belediye Başkanı Şevki Demirci, tarihin en önemli noktasında anlamlı bir programa imza attıklarını söyledi. Fatih Sultan Mehmet Han’ın otağında Fatih’i, İstanbul’un Fethini, Osmanlı’nın dönüm noktalarını anlatan Gazeteci Yazar Fahri Sarrafoğlu’na teşekkürlerini ileten Demirci, “Tarihini bilen, maneviyatı sağlam gençler yetiştirme adına başladığımı Hedef Gelecek projemiz yeni döneminde sizlerle devam ediyor. Burada geleceğimizin genç liderlerini, öğretmenlerini, avukatlarını, doktor ve mühendislerini tarihimizle buluşturuyoruz. Hedef Gelecek projemizle siz değerli öğrencilerimizin hedeflerine ulaşmasında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Her biriniz bizler için çok değerlisiniz.” dedi.
Çayırova Belediyesi’nin önemli eğitim projelerinden bir olan “Hedef Gelecek”in lider öğrencileri 6 hafta süren “Tarihi Sohbet Günleri” eğitimlerini tamamladılar.

Ertuğrul Gazi’den başlayarak, Sultan Vahdettin’e kadar olan süreçte Osmanlı Padişahlarını ve her dönem ile alakalı önemli olayların konu alındığı sohbetlerde son hafta Kut'ül Amare ve İstanbul’un Fethi işlendi. Bir dönem tarih kitaplarından bile çıkartılan Kut'ül Amare Zaferi ve bilinmeyenleri ile İstanbul’un Fethi’ni öğrenciler ile paylaşan Gazeteci Yazar Fahri
Sarrafoğlu, sohbetin sonunda lider öğrencileri bir sınava tabi tutarak bilgilerin pekişmesini ve unutulmamasını sağladı.


Öğrenciler Fatihi Ordugâh Kurduğu Hünkar Çayırında Dinlediler


Her hafta farklı bir tarihi mekanda gerçekleştirilen sohbet programının finali bölgemiz için de çok değerli olan Hünkar Çayırı’nda gerçekleştirildi. Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci ve Başkan Yardımcısı Mustafa Malkoç’unda katıldığı sohbet sırasında ilk olarak Kut'ül Amare zaferini konu alan Gazeteci Yazar Fahri Sarrafoğlu: “Kut'ül Amare savaşı
Türkiye'de 1952 yılına kadar Kut Bayramı adı altında kutlandı. Fakat Türkiye'nin NATO'ya girmesinden sonra Kut'ül Amare savaşı unutturulmaya çalışıldı. İngilizlerin yaptığı büyük baskı sonucu bu büyük zafer ders kitaplarından bile çıkartıldı. Peki, Kut'ül Amare savaşı nedir? Kut'ül Amare savaşı 29 Nisan 1916 tarihinde Osmanlı Ordusunun Irak'ın Kut bölgesinde İngilizlere karşı kazandığı büyük bir zaferidir” dedi. Tarihi belgelerle konuşmasını destekleyen Sarrafoğlu, İstanbul’un Fethi konusunda da bilinmeyen veya tarih kitaplarında yer almayan konuları da öğrencilere aktardı.


Demirci: “Tarihini Bilen, Maneviyatı Sağlam Gençler Yetiştiriyoruz”


Hünkar Çayırı’nda gerçekleştirilen Tarih Sohbetleri programında gençlere eşlik ederek fikirlerini paylaşan Belediye Başkanı Şevki Demirci, tarihin en önemli noktasında anlamlı bir programa imza attıklarını söyledi. Fatih Sultan Mehmet Han’ın otağında Fatih’i, İstanbul’un Fethini, Osmanlı’nın dönüm noktalarını anlatan Gazeteci Yazar Fahri Sarrafoğlu’na
teşekkürlerini ileten Demirci, “Tarihini bilen, maneviyatı sağlam gençler yetiştirme adına başladığımı Hedef Gelecek projemiz yeni döneminde sizlerle devam ediyor. Burada geleceğimizin genç liderlerini, öğretmenlerini, avukatlarını, doktor ve mühendislerini tarihimizle buluşturuyoruz. Hedef Gelecek projemizle siz değerli öğrencilerimizin hedeflerine ulaşmasında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Her biriniz bizler için çok değerlisiniz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.