AS UFUK OTO KİRALAMA

CHP’li Tarhan, “Millet Bahçesi mi Rant Projesi mi?”

Siyaset 29.12.2020 - 11:36, Güncelleme: 29.12.2020 - 11:36
 

CHP’li Tarhan, “Millet Bahçesi mi Rant Projesi mi?”

CHP’li Tarhan, “Millet Bahçesi mi Rant Projesi mi?”

Gebze Askeri Kışlası’nın akıbeti ile ilgili CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi verdi. Tarhan, “Artık bu zihniyetin Millet Bahçesi adı altında her projeden rant elde etmesinden bıktık. Millet Bahçesi mi Rant Projesi mi?” diyerek sert tepki gösterdi. Gebze Askeri Kışlası’nın akıbeti ile ilgili CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi verdi. 2013 yılından bu yana Gebze Askeri Kışlası’nın akıbetinin ne olacağı belirsiz durumda. Daha önce Cumhurbaşkanı ve bazı Bakanlar bu alanın Millet Bahçesi olarak değerlendirileceğini kamuoyu ile paylaşmışlardı. TOKİ’ye devredilen bu alan için yakın süreçte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bir planlama yaptığını duyurmuştur. Yaptığı planlama doğrultusunda; bu alanda Galericiler Sitesi, ticari alanlar ve konut alanı oluşturulacağını açıklamıştır. Bunun üzerine konuyla ilgili açıklama yapan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan; “Artık bu zihniyetin Millet Bahçesi adı altında her projeden rant elde etmesinden bıktık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu alanda ticari alan ve Galericiler sitesi yapacakmış. Bu ülke, bu şehir artık betona doydu. Her yeri beton yığınına çevirdiniz. Bu alanın ne ticari alan olarak değerlendirilmesi, ne de Galericiler sitesi yapılması doğru değil. Bir an önce bu yanlıştan dönün ve burayı kamunun yararına değerlendirin!” BU KENTİN YEŞİL ALANA İHTİYACI VAR Gebze Askeri Kışlası’nın Galericiler sitesi ve ticari alana dönüştürülmesine karşı çıkan Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan; “Kocaeli Gebze Bölgesi aşırı çarpık kentleşme sebebiyle plansız bir yapıya sahiptir. Sanayinin ve nüfusun yoğun olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Bu kentin daha çok yeşil alanlara ihtiyacı var. Gebze halkına yaşanabilir ortam ve yeni nefes alanlarının sağlanması gerekiyor. Bu alanların betonlaştırılmasına karşıyız. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu beton sevdasından bir an önce vazgeçmeli ve Gebze Askeri Kışlası’nı halkın kullanımına açık, yeşili bol bir alana dönüştürmelidir. Gebze Askeri Kışlası ranta kurban edilmesin” diyerek konunun önemine dikkat çekmiştir.”
CHP’li Tarhan, “Millet Bahçesi mi Rant Projesi mi?”

Gebze Askeri Kışlası’nın akıbeti ile ilgili CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi verdi. Tarhan, “Artık bu zihniyetin Millet Bahçesi adı altında her projeden rant elde etmesinden bıktık. Millet Bahçesi mi Rant Projesi mi?” diyerek sert tepki gösterdi.

Gebze Askeri Kışlası’nın akıbeti ile ilgili CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi verdi. 2013 yılından bu yana Gebze Askeri Kışlası’nın akıbetinin ne olacağı belirsiz durumda. Daha önce Cumhurbaşkanı ve bazı Bakanlar bu alanın Millet Bahçesi olarak değerlendirileceğini kamuoyu ile paylaşmışlardı. TOKİ’ye devredilen bu alan için yakın süreçte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bir planlama yaptığını duyurmuştur. Yaptığı planlama doğrultusunda; bu alanda Galericiler Sitesi, ticari alanlar ve konut alanı oluşturulacağını açıklamıştır. Bunun üzerine konuyla ilgili açıklama yapan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan; “Artık bu zihniyetin Millet Bahçesi adı altında her projeden rant elde etmesinden bıktık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu alanda ticari alan ve Galericiler sitesi yapacakmış. Bu ülke, bu şehir artık betona doydu. Her yeri beton yığınına çevirdiniz. Bu alanın ne ticari alan olarak değerlendirilmesi, ne de Galericiler sitesi yapılması doğru değil. Bir an önce bu yanlıştan dönün ve burayı kamunun yararına değerlendirin!”

BU KENTİN YEŞİL ALANA İHTİYACI VAR

Gebze Askeri Kışlası’nın Galericiler sitesi ve ticari alana dönüştürülmesine karşı çıkan Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan; “Kocaeli Gebze Bölgesi aşırı çarpık kentleşme sebebiyle plansız bir yapıya sahiptir. Sanayinin ve nüfusun yoğun olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Bu kentin daha çok yeşil alanlara ihtiyacı var. Gebze halkına yaşanabilir ortam ve yeni nefes alanlarının sağlanması gerekiyor. Bu alanların betonlaştırılmasına karşıyız. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu beton sevdasından bir an önce vazgeçmeli ve Gebze Askeri Kışlası’nı halkın kullanımına açık, yeşili bol bir alana dönüştürmelidir. Gebze Askeri Kışlası ranta kurban edilmesin” diyerek konunun önemine dikkat çekmiştir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Marka Flower Çiçekçi