19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Ciddi sorunlara işaret eden 5 çocuk davranışı

Sağlık 22.09.2020 - 09:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Ciddi sorunlara işaret eden 5 çocuk davranışı

Bütün çocuklar kuralları çiğner. Dünyayı bu şekilde test ederler ve geçemeyecekleri sınırları bulmaya çalışırlar. Çoğu çocuğun kaprisleri ve yaramazlıkları doğal bir öğrenme sürecidir. Bununla birlikte bir çocuğun görünüşte zararsız davranışının daha ciddi bir şeye işaret edebildiği anlar da vardır. Peki, bunlar nelerdir? Yiyecekleri konusunda seçici davranıyor Bazen çocuklar yiyecek seçimleri konusunda oldukça seçici davranırlar ve açıkça belirli yemekleri yemeyi reddederler. Bu, çocuğunuzun duygusal sorunları olduğunun bir işareti olabilir. Bilim adamları, çok seçici çocuklara, her şeyi yiyen çocuklardan 2 kat daha sık depresyon teşhisi konduğunu ortaya koydu. Araştırmanın yazarlarına göre, ebeveynlerin 14 ila 20'si, 3 ila 5 yaş arasındaki çocuklarının birçok yiyeceği yemeyi reddettiğinden şikayetçi. Araştırmacılar, bu yaştaki yeni yürümeye başlayan çocuk grubunu incelediler ve yiyecekleri konusunda orta veya ciddi derecede seçici olanların, seçici olmayanlara göre neredeyse 2 kat daha fazla kaygı geliştirdiklerini keşfettiler. Giysilerine karşı hassastır Bir çocuk şunun veya bunun dikenli olduğundan veya onlara zarar verdiğinden şikayet edebilir. Bazı eşyaları giymeyi reddedebilirler, ancak eskimiş olsalar bile diğerlerini çıkarmak istemeyebilirler. Birçok ebeveyn, bunların basit kaprisler olduğunu düşünür. Genellikle durum böyle olsa da, artan anksiyetenin bir işareti de olabilir. Teknolojik aletleri daha sık kullanıyor    Pek çok çocuk akıllı telefonlarında veya bilgisayarlarında oyun oynamayı sever, ancak endişesi olanlar ekranın önünde daha fazla zaman geçirebilir. Bilim adamları, aletlere bağımlılığın artan kaygı ve stresin bir işareti olabileceğini keşfettiler. Bir çocuk akıllı telefonunda çok fazla zaman geçirirse, muhtemelen önemli bir olayı veya mesajı kaçırmaktan korkar. Çocuğunuzun telefonuyla çok fazla zaman geçirdiğini görürseniz, onunla konuşun. Onlarla çevrim içi bir oyun oynayın ve ne izlediklerini sorun. Bu tür davranışlar, çocuğunuzu neyin bu kadar rahatsız ettiği konusunda size değerli bilgiler sağlayabilir. Yeni oyuncaklar için yalvarırlar Birçok ebeveyn, çocuklarının ağlayarak daha fazla oyuncak istediği durumu yaşamıştır. Normalde bir çocuk, gençlik yıllarına kadar hayatında eksik olan şeyler hakkında endişelenmez. Dünyaları ihtiyaç duydukları her şeyle doludur Bununla birlikte, ebeveynler çocuk varken sık sık mali durumu hakkında tartışırsa veya masraflar için çocuğu suçlarsa, bu bir çocukta dünyanın eksiklik modelini geliştirebilir. Bu durumda çocuk, dünyanın bir şeylerin her zaman eksik olduğu bir yer olduğunu ve bir şeyler elde etmek için gerçekten çok çabalamaları gerektiğini düşünür. Sürekli yeni bilgiler ararlar Psikologlara göre, bir çocuk sürekli olarak çevrim içi bilgi ararsa, haberleri izlerse ve normalden daha fazla soru sorarsa, bu artan kaygının bir işaretidir.

Bütün çocuklar kuralları çiğner. Dünyayı bu şekilde test ederler ve geçemeyecekleri sınırları bulmaya çalışırlar. Çoğu çocuğun kaprisleri ve yaramazlıkları doğal bir öğrenme sürecidir. Bununla birlikte bir çocuğun görünüşte zararsız davranışının daha ciddi bir şeye işaret edebildiği anlar da vardır. Peki, bunlar nelerdir?

Yiyecekleri konusunda seçici davranıyor

Bazen çocuklar yiyecek seçimleri konusunda oldukça seçici davranırlar ve açıkça belirli yemekleri yemeyi reddederler. Bu, çocuğunuzun duygusal sorunları olduğunun bir işareti olabilir. Bilim adamları, çok seçici çocuklara, her şeyi yiyen çocuklardan 2 kat daha sık depresyon teşhisi konduğunu ortaya koydu.

Araştırmanın yazarlarına göre, ebeveynlerin 14 ila 20'si, 3 ila 5 yaş arasındaki çocuklarının birçok yiyeceği yemeyi reddettiğinden şikayetçi. Araştırmacılar, bu yaştaki yeni yürümeye başlayan çocuk grubunu incelediler ve yiyecekleri konusunda orta veya ciddi derecede seçici olanların, seçici olmayanlara göre neredeyse 2 kat daha fazla kaygı geliştirdiklerini keşfettiler.

Giysilerine karşı hassastır

Bir çocuk şunun veya bunun dikenli olduğundan veya onlara zarar verdiğinden şikayet edebilir. Bazı eşyaları giymeyi reddedebilirler, ancak eskimiş olsalar bile diğerlerini çıkarmak istemeyebilirler.

Birçok ebeveyn, bunların basit kaprisler olduğunu düşünür. Genellikle durum böyle olsa da, artan anksiyetenin bir işareti de olabilir.

Teknolojik aletleri daha sık kullanıyor   

Pek çok çocuk akıllı telefonlarında veya bilgisayarlarında oyun oynamayı sever, ancak endişesi olanlar ekranın önünde daha fazla zaman geçirebilir. Bilim adamları, aletlere bağımlılığın artan kaygı ve stresin bir işareti olabileceğini keşfettiler. Bir çocuk akıllı telefonunda çok fazla zaman geçirirse, muhtemelen önemli bir olayı veya mesajı kaçırmaktan korkar.

Çocuğunuzun telefonuyla çok fazla zaman geçirdiğini görürseniz, onunla konuşun. Onlarla çevrim içi bir oyun oynayın ve ne izlediklerini sorun. Bu tür davranışlar, çocuğunuzu neyin bu kadar rahatsız ettiği konusunda size değerli bilgiler sağlayabilir.

Yeni oyuncaklar için yalvarırlar

Birçok ebeveyn, çocuklarının ağlayarak daha fazla oyuncak istediği durumu yaşamıştır. Normalde bir çocuk, gençlik yıllarına kadar hayatında eksik olan şeyler hakkında endişelenmez. Dünyaları ihtiyaç duydukları her şeyle doludur

Bununla birlikte, ebeveynler çocuk varken sık sık mali durumu hakkında tartışırsa veya masraflar için çocuğu suçlarsa, bu bir çocukta dünyanın eksiklik modelini geliştirebilir. Bu durumda çocuk, dünyanın bir şeylerin her zaman eksik olduğu bir yer olduğunu ve bir şeyler elde etmek için gerçekten çok çabalamaları gerektiğini düşünür.

Sürekli yeni bilgiler ararlar

Psikologlara göre, bir çocuk sürekli olarak çevrim içi bilgi ararsa, haberleri izlerse ve normalden daha fazla soru sorarsa, bu artan kaygının bir işaretidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.