19 MAYIS KBB 2026
GEBZE 19 MAYIS 2026

Darbe Girişimi Devam Ediyor

21.07.2016 - 13:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Darbe Girişimi Devam Ediyor

S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi ile ilgili CumhurbaşkanıBaşdanışmanı Cemil Ertem flaş bir açıklama yaptı. Ertem, S&P'nin Türkiye'nin notunu indirmesiyle ilgili olarak, "Karar darbe girişiminin devamı gibi görülebilir" dedi. "DARBE GİRİŞİMİ DEVAM EDİYOR" Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Darbe girişiminin ardından ekonominin durumuyla ilgili bilgiler veren Cemil Ertem, "Dolar kurunda 3.07'deyiz. Burada ciddi ataklar ve kayıplar olmadı, sadece ATM'lere yığılma oldu. Merkez Bankası ve BDDK'nın ortak çalışmaları oldu. Türkiye bu konuda çok önemli bir ders verdi" dedi. "S&P'NİN YAPTIĞI ÇOK SİYASİ BİR ADIM" S&P Türkiye'nin Türkiye'nin notunu indirmesini de değerlendiren Ertem, şöyle konuştu: "Moody's ve Fitch açıklamalar yaptı. Büyüme düşüşü olmadı, bankacılık sistemi de çok güçlü, enflasyon, işsizlik gibi temel makro değişkenleri de sağlam S&P'nin dün akşam yaptığı çok siyasi bir adım ve objektif değil. Bu yaklaşım derecelendirme kuruluşlarının imajını sarsan bir yaklaşımdır. S&P'nin kararı darbe girişiminin devamı gibi görülebilir." Ertem, Merkez Bankası'nın faiz kararıyla ilgili olarak, "Merkez Bankamızın kendisine olan güveni anlatıyor, doğru ve temkinli bir adımdı" ifadelerini kullandı.

S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi ile ilgili CumhurbaşkanıBaşdanışmanı Cemil Ertem flaş bir açıklama yaptı.

Ertem, S&P'nin Türkiye'nin notunu indirmesiyle ilgili olarak, "Karar darbe girişiminin devamı gibi görülebilir" dedi.

"DARBE GİRİŞİMİ DEVAM EDİYOR"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.

Darbe girişiminin ardından ekonominin durumuyla ilgili bilgiler veren Cemil Ertem, "Dolar kurunda 3.07'deyiz. Burada ciddi ataklar ve kayıplar olmadı, sadece ATM'lere yığılma oldu. Merkez Bankası ve BDDK'nın ortak çalışmaları oldu. Türkiye bu konuda çok önemli bir ders verdi" dedi.

"S&P'NİN YAPTIĞI ÇOK SİYASİ BİR ADIM"

S&P Türkiye'nin Türkiye'nin notunu indirmesini de değerlendiren Ertem, şöyle konuştu:

"Moody's ve Fitch açıklamalar yaptı. Büyüme düşüşü olmadı, bankacılık sistemi de çok güçlü, enflasyon, işsizlik gibi temel makro değişkenleri de sağlam S&P'nin dün akşam yaptığı çok siyasi bir adım ve objektif değil. Bu yaklaşım derecelendirme kuruluşlarının imajını sarsan bir yaklaşımdır. S&P'nin kararı darbe girişiminin devamı gibi görülebilir."
Ertem, Merkez Bankası'nın faiz kararıyla ilgili olarak, "Merkez Bankamızın kendisine olan güveni anlatıyor, doğru ve temkinli bir adımdı" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Marka Flower Çiçekçi