Darıca’da spor adına bir ilk gerçekleştirildi
Darıca’da spor adına bir ilk gerçekleştirildi
Darıca Gençlik ve Spor Müdürlüğü Amatör Spor Haftasında bir ilki gerçekleştirdi. İlk kez docbol spor dalı ile tanışan öğrencilerin oldukça mutlu olduğu gözlendi.
Darıca Gençlik ve Spor Müdürlüğü Amatör Spor Haftasında bir ilki gerçekleştirdi. İlk kez docbol spor dalı ile tanışan öğrencilerin oldukça mutlu olduğu gözlendi.
Amatör Spor Haftasında bir dizi etkinlik gerçekleştiren Darıca Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, tüm dünyada belli kurallarla oynanan, rekabeti ve eğlenceyi bir arada yaşatan Dodgeball (Doçbol) sporunu, ülkemizde ilk kez kurumsal olarak Darıca’da öğrencilerle tanıştırdı.
6 adet topla oynanan Dodgeball (Modern Yakartop) Amatör Spor Haftası Kapsamında 8 okul ve 64 öğrencinin katılımıyla Darıca Eray Şamdan Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. İki gün Dodgeball sporunun kuralları ile ilgili eğitim alan öğrenciler eğitim sonunda yapılan turnuvayla güzel ve eğlenceli bir aktiviteye imza attılar.
İlçe Müdürü Resul Kotan; Amatör Spor Haftasında Okullarımızda Eğlenceli Atletizm, Matrak, Halat Çekme etkinlikleri; Nenehatun Ahmet Çalık Spor Kompleksinde 3 x 3 Penaltı ve Eray Şamdan Kapalı Spor Salonunda ise Üç Sayı Atış Basketbol Turnuvası ve Dodgeball eğitimi ve turnuvasını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, sene içerisinde Dodgeball Sporunun tanınıp yaygınlaşması için özel bir çaba sarf edeceklerini belirtti.


Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.