“Fatma Başkanı tebrik ederim”
“Fatma Başkanı tebrik ederim”
“Fatma Başkanı tebrik ederim”
“Fatma Başkanı tebrik ederim”
2021 yılında uygulanacak asgari ücret yüzde 21.56 oranında zamlanarak 2 bin 324 TL’den 2 bin 825 TL’ye çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Halis Koç, Kocaeli’nde CHP’li tek belediye olan İzmit Belediyesi’nin asgari ücreti 3 bin 100 TL yaptığını belirterek tebrik etti.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk toplantı sonrası yaptığı açıklamada 2021 yılında uygulanacak asgari ücretin bekar bir işçi için brüt 3 bin 577 TL 50 kuruş, net 2.825 lira 90 kuruş olarak belirlendiğini açıkladı. Böylece asgari ücrete yüzde 21.56 oranında zam yapılmış oldu. Evli ve 3 çocuklu bir çalışan ise 3 bin 13 lira 72 kuruş asgari ücret alacak. Asgari ücretin açıklanmasından bu yana hükümet destekçileri tebrik mesajları yayınlıyor, muhalefet ise açıklanan asgari ücreti yeterli bulmuyor.
DARISI DİĞER AK PARTİLİ BELEDİYELERE
Açıklanan asgari ücreti yeterli bulmayan arasında yer alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Halis Koç, İzmit Belediyesi’nde asgari ücretin 3 bin 100 TL yapılmasından dolayı belediye başkanını tebrik etti. Koç, yaptığı açıklamada, “Kocaeli’nin tek CHP’li başkanı Fatma Kaplan Hürriyet asgari ücreti 3 bin 100 TL yaptı. Darısı Kocaeli’ndeki kalan 11 AK Partili belediyelerin başına” dedi. Kocaeli’nin tek Cumhuriyet Halk Partili belediyesi olan İzmit Belediyesi’nde ve bağlı iştiraklerinde asgari ücretin net 3 bin 100 TL olması belediye çalışanları tarafından da sevinçle karşılandı.
GENEL MERKEZİMİZİN ALMIŞ OLDUĞU KARAR
Asgari ücreti İzmit Belediyesi ve bağlı iştiraklerinde net 3 bin 100 TL olarak açıklayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise, “Asgari ücret açıklandı. Ne yazık ki; açıklanan oran vatandaşlarımızı mutlu etmedi. Uzun zamandır devam eden ekonomik kriz, pandemi koşullarıyla birlikte daha da derinleşti ve insanlarımızın alın gücü düştü. Geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı, eğitim-gıda masrafları derken vatandaşımız ciddi bir dar boğazda. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezimizin almış olduğu karar doğrultusunda yeni toplu sözleşmemizle birlikte belediyemizde hiçbir emekçimizin aldığı maaş 3 bin 100 TL’nin altında olmayacaktır” ifadelerine yer verdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
