LÖSEV TEŞEKKÜR 2026
AS UFUK OTO KİRALAMA

Gebze’de birinci olan öğrencilerin hedefi yeni birincilikler

Gebze 10.03.2021 - 12:36, Güncelleme: 10.03.2021 - 12:36
 

Gebze’de birinci olan öğrencilerin hedefi yeni birincilikler

Geçtiğimiz yıl Gebze Bilişim Vadisi’nde düzenlenen Robotaksi Otonom Araçlar kategorisinde birinci olan SAÜ İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu geliştirmeye devam ettikleri araçlarıyla Avrupa’daki yarışlarda da başarı elde etmek.

2003 yılında Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından SAGUAR ismiyle kurulan, 2005 yılında ilk güneş enerjili araçları Saguar X4’ü ürettikten sonra vizyonlarını genişleterek Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAİTEM) ismini alan ekip, 2014 yılında atölyelerinde çıkan yangında geliştirme aşamasında oldukları projelerin neredeyse tamamını kaybetti. Yangından kurtarabildikleri tek elektrikli aracı Evrim 3’ü geliştirmeye devam eden SAİTEM ekibi, 2020 yılında Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Bilişim Vadisi’nde düzenlenen Teknofest Robotaksi Otonom Araç Yarışlarında birinci oldu. 2017’de Shell Eco Marathon yarışmasına da aynı araçla katılan ve Türkiye ikincisi olan 8’i kadın 32 gencin yeni hedefi ise tamamen otonom sürüş ve park özelliğine sahip olan bir araç tasarlamak ve 2021’de düzenlenecek yeni yarışmada tekrar birinci olmak. ROTAYI TAMAMLAYAN TEK EKİP SAİTEM’de görev alan Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 3'üncü sınıf öğrencisi Nurşah Yılmaz, “SAİTEM 2003 yılından bu yana alternatif enerjiler başta olmak üzere çeşitli teknoloji alanlarında projeler tasarlayıp geliştiren bir öğrenci topluluğudur. Ekibimiz son 18 yıl içerisinde güneş enerjili tekne, güneş enerjili araba, alçak irtifa gözlem uydusu, elektrik enerjili araba, hidrojen enerjili araba ve otonom araba gibi projeleri hayata geçirerek yurt içi ve yurt dışında ilklere imza atmıştır. Ekibimizin 2014 senesinde yaşadığı talihsiz yangından kurtarabildiğimiz Evrim-3 adlı aracımıza 2017 senesinde katıldığımız Shell Eco Marathon yarışmasının ikincisi, 2020 senesinde katıldığımız ve Gebze Bilişim Vadisi’nde düzenlenen Robotaksi Otonom Araçlar kategorisinin birincisi olduk. Bu yarışmaya 132 takım katıldı ve 17 takım finale çıkabildi. Doğru rotayla parkuru tamamlayabilen tek ekip olarak şampiyon biz olduk” dedi.
Geçtiğimiz yıl Gebze Bilişim Vadisi’nde düzenlenen Robotaksi Otonom Araçlar kategorisinde birinci olan SAÜ İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu geliştirmeye devam ettikleri araçlarıyla Avrupa’daki yarışlarda da başarı elde etmek.

2003 yılında Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından SAGUAR ismiyle kurulan, 2005 yılında ilk güneş enerjili araçları Saguar X4’ü ürettikten sonra vizyonlarını genişleterek Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAİTEM) ismini alan ekip, 2014 yılında atölyelerinde çıkan yangında geliştirme aşamasında oldukları projelerin neredeyse tamamını kaybetti. Yangından kurtarabildikleri tek elektrikli aracı Evrim 3’ü geliştirmeye devam eden SAİTEM ekibi, 2020 yılında Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Bilişim Vadisi’nde düzenlenen Teknofest Robotaksi Otonom Araç Yarışlarında birinci oldu. 2017’de Shell Eco Marathon yarışmasına da aynı araçla katılan ve Türkiye ikincisi olan 8’i kadın 32 gencin yeni hedefi ise tamamen otonom sürüş ve park özelliğine sahip olan bir araç tasarlamak ve 2021’de düzenlenecek yeni yarışmada tekrar birinci olmak.

ROTAYI TAMAMLAYAN TEK EKİP

SAİTEM’de görev alan Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 3'üncü sınıf öğrencisi Nurşah Yılmaz, “SAİTEM 2003 yılından bu yana alternatif enerjiler başta olmak üzere çeşitli teknoloji alanlarında projeler tasarlayıp geliştiren bir öğrenci topluluğudur. Ekibimiz son 18 yıl içerisinde güneş enerjili tekne, güneş enerjili araba, alçak irtifa gözlem uydusu, elektrik enerjili araba, hidrojen enerjili araba ve otonom araba gibi projeleri hayata geçirerek yurt içi ve yurt dışında ilklere imza atmıştır. Ekibimizin 2014 senesinde yaşadığı talihsiz yangından kurtarabildiğimiz Evrim-3 adlı aracımıza 2017 senesinde katıldığımız Shell Eco Marathon yarışmasının ikincisi, 2020 senesinde katıldığımız ve Gebze Bilişim Vadisi’nde düzenlenen Robotaksi Otonom Araçlar kategorisinin birincisi olduk. Bu yarışmaya 132 takım katıldı ve 17 takım finale çıkabildi. Doğru rotayla parkuru tamamlayabilen tek ekip olarak şampiyon biz olduk” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Marka Flower Çiçekçi