“Gebze’de Zamana Karşı Yarış: Bilir Ailesine Ulaşmak İçin Seferberlik”
“Gebze’de Zamana Karşı Yarış: Bilir Ailesine Ulaşmak İçin Seferberlik”
Vali Aktaş: “İçeriden Ses Alındı, Ekipler Ulaşmaya Çalışıyor” – Bina 2012 Yılında Yapılmış
Vali Aktaş: “İçeriden Ses Alındı, Ekipler Ulaşmaya Çalışıyor” – Bina 2012 Yılında Yapılmış
Kocaeli’nin Gebze ilçesi Mevlana Mahallesi Issıkgöl Caddesi üzerinde bulunan, altında eczane yer alan 7 katlı bina sabah saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Olay yerine çok sayıda AFAD, itfaiye, UMKE ve sağlık ekibi sevk edilirken, aynı aileden 5 kişinin enkaz altında kaldığı öğrenildi.
Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, olay yerinde yaptığı açıklamada, “Enkazda aynı aileden 5 kişi bulunuyor. İçeriden bir vatandaşımızın sesi alındı, ekiplerimiz o kişiye ulaşmaya çalışıyor. 375 kişilik ekip bölgede görev yapıyor, tüm teknolojik imkânlardan faydalanıyoruz. 9 bina tedbiren boşaltıldı.” ifadelerini kullandı.
Vali Aktaş ayrıca, çökme nedenine ilişkin incelemelerin sürdüğünü belirterek, “Bina ile ilgili daha önce herhangi bir ihbar yapılmadı. 2012 yılında ruhsatı alınmış bir yapı.” dedi.
“Kiracı Aile İçerideydi”
Çöken binada 1 eczane ve 3 dubleks daire bulunduğu, olay sırasında sadece kiracı olarak oturan Bilir ailesinin içeride olduğu tespit edildi. Bina sahibi ve diğer kiracıların olay anında evde olmadıkları öğrenildi.
Bina sahibinin yeğeni Kamil Gülmez, binanın 2012 yılında kat karşılığı olarak yapıldığını belirterek, “3 aile kalıyordu, 2 aile dışarıdaydı. Maalesef kiracı ailemiz içerideydi. Şu an onları bekliyoruz. Cenab-ı Allah inşallah onların da sağ salim çıkmasını nasip eder.” dedi.
Bilir Ailesinden Haber Bekleniyor
Enkaz altında kaldıkları belirlenen Levent Bilir (44), eşi Emine Bilir (37) ve çocukları Dilara (18), Nisa (14) ve Muhammed Emir (12) için ekiplerin arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Olay yerine sevk edilen ekipler, ses alınan noktada çalışmalarını yoğunlaştırırken, vatandaşlar umutlu bir bekleyiş içinde.
Bölge Güvenlik Çemberine Alındı
Olası risklere karşı çevredeki 9 bina tedbiren boşaltıldı. AFAD ve belediye ekipleri, çökme nedeninin belirlenmesi için detaylı teknik inceleme başlattı.
Bölgeye girişler kontrollü sağlanırken, vatandaşlar güvenli alanlara yönlendiriliyor.



Kocaeli HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
