GTÜ, “Nadir Toprak Elementleri Çalıştayı”na Ev Sahipliği Yaptı

Gebze 29.10.2025 - 16:25, Güncelleme: 29.10.2025 - 17:16
 

GTÜ, “Nadir Toprak Elementleri Çalıştayı”na Ev Sahipliği Yaptı

Stratejik malzeme alanlarında iş birliği fırsatlarının değerlendirildiği çalıştay, SAHA İstanbul koordinasyonunda GTÜ’de gerçekleştirildi

SAHA İstanbul Malzeme ve Malzeme Şekillendirme Komite Üyesi ve Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü Ögr. Üyesi Prof. Dr. Mustafa Türkmen tarafından koordine edilen ve Çalıştay Başkanlığı; SAHA İstanbul Malzeme ve Metal Şekillendirme Komite Bşk. Celalettin Kırboz tarafından yapılan “Nadir Toprak Elementleri (NTE) Çalıştayı”, ilgili kurum ve firmalardan geniş bir katılımla Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.   Etkinliğe, GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Durmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, SAHA İstanbul, TÜBİTAK, çeşitli üniversiteler ve sanayi temsilcileri katılım sağladı.   Çalıştayda, ülkemizin teknolojik bağımsızlığına katkı sağlayacak stratejik malzeme alanlarında bilgi paylaşımı yapıldı; nadir toprak elementlerinin üretimi, işlenmesi ve sürdürülebilir kullanımına yönelik iş birliği fırsatları değerlendirildi.   GTÜ’nün bilimsel altyapısı ve araştırma odaklı yaklaşımıyla desteklenen etkinlik, savunma, enerji ve yüksek teknoloji sektörlerinde kritik öneme sahip malzemelerin geleceğine ışık tuttu.
Stratejik malzeme alanlarında iş birliği fırsatlarının değerlendirildiği çalıştay, SAHA İstanbul koordinasyonunda GTÜ’de gerçekleştirildi
SAHA İstanbul Malzeme ve Malzeme Şekillendirme Komite Üyesi ve Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü Ögr. Üyesi Prof. Dr. Mustafa Türkmen tarafından koordine edilen ve Çalıştay Başkanlığı; SAHA İstanbul Malzeme ve Metal Şekillendirme Komite Bşk. Celalettin Kırboz tarafından yapılan “Nadir Toprak Elementleri (NTE) Çalıştayı”, ilgili kurum ve firmalardan geniş bir katılımla Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
 
Etkinliğe, GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Durmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, SAHA İstanbul, TÜBİTAK, çeşitli üniversiteler ve sanayi temsilcileri katılım sağladı.
 
Çalıştayda, ülkemizin teknolojik bağımsızlığına katkı sağlayacak stratejik malzeme alanlarında bilgi paylaşımı yapıldı; nadir toprak elementlerinin üretimi, işlenmesi ve sürdürülebilir kullanımına yönelik iş birliği fırsatları değerlendirildi.
 
GTÜ’nün bilimsel altyapısı ve araştırma odaklı yaklaşımıyla desteklenen etkinlik, savunma, enerji ve yüksek teknoloji sektörlerinde kritik öneme sahip malzemelerin geleceğine ışık tuttu.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.