AS UFUK OTO KİRALAMA

GTÜ’ye Prestijli Uluslararası proje desteği!

Gebze 14.12.2020 - 11:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

GTÜ’ye Prestijli Uluslararası proje desteği!

GTÜ'de Akıllı Şehirlerin güvenliğini sağlamak amacıyla Akıllı Kamu Güvenliği Platformu geliştirilecek. Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Bilişim Teknolojileri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erchan Aptoula ve GTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasari Çelebi tarafından TUBITAK-QNRF (Qatar National Research Fund) Joint Funding Program’ı kapsamında Academia-Industry Cooperation on Smart Cities temalı Akıllı Şehirler İkili İşbirliği Çağrısına gönderilen “Intelligent Public Safety Platform for Smart Cities (Akıllı Şehirler için Kamu Güvenliği Platformu)” adlı proje, birçok başvuru arasından desteklenmeye hak kazandı. GTÜ, PROJENİN KOORDİNATÖRÜ OLARAK GÖREV ALACAK Projede GTÜ her iki ülkeden toplamda 10 paydaşın olduğu konsorsiyumda tüm projenin Proje koordinatörü ve Türkiye Konsorsiyumunun Ana yürütücüsü (Lead PI) olarak görev alacak. Türkiye konsorsiyumundaki paydaşlar GTÜ, Özyeğin Üniversitesi, Turkcell, Havelsan, İstlink, Hyperion, ve Tazi üniversite ve şirketlerden oluşacak. Diğer yandan, Qatar Konsorsiyumundaki paydaşlar arasında ise Hamad Bin Khalifa University, Texas A&M University-Qatar ve Informatica Qatar yer alacak. QNRF fonları, dünya çapında en prestijli proje fonları arasında yer almaktadır. AKILLI KAMU GÜVENLİĞİ PLATFORMU GELİŞTİRİLECEK Proje kapsamında Akıllı Şehirlerin güvenliğini sağlamak amacıyla Akıllı Kamu Güvenliği Platformu geliştirilecek. Geliştirilecek bu platformda Yapay Zeka ve 5G teknolojileri kullanılarak şehirlerde kalabalık tespiti, kalabalığın davranış analizi ve kalabalığın doğru ve etkin bir şekilde bilgilendirme, yönlendirme ve yönetimi sağlanması amaçlanıyor. Projede farklı sensörlerden (CCTV, resim, IoT, termal kameralar, vs.)  alınan veriler 5G ağ altyapısı ile toplanarak yapay zeka yazılımları ile işlenerek olay tespiti yapılıp ilgili bilgilendirme oluşturulup 5G Hücresel Yayın (Cell Broadcast) yöntemiyle kalabalıktaki mobil cihaz kullanıcılarına acil durum mesajları iletilerek kalabalıktaki insanlara bilgilendirme ve yönlendirme yapılacak. Proje çıktısının felaketler, ulusal güvenliği tehdit eden durumlar, salgın,  büyük organizasyonlar (Dünya Kupası, Konserler, vs.), vb. gibi acil durumlarda kullanılması hedefleniyor.    

GTÜ'de Akıllı Şehirlerin güvenliğini sağlamak amacıyla Akıllı Kamu Güvenliği Platformu geliştirilecek. Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Bilişim Teknolojileri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erchan Aptoula ve GTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasari Çelebi tarafından TUBITAK-QNRF (Qatar National Research Fund) Joint Funding Program’ı kapsamında Academia-Industry Cooperation on Smart Cities temalı Akıllı Şehirler İkili İşbirliği Çağrısına gönderilen “Intelligent Public Safety Platform for Smart Cities (Akıllı Şehirler için Kamu Güvenliği Platformu)” adlı proje, birçok başvuru arasından desteklenmeye hak kazandı.

GTÜ, PROJENİN KOORDİNATÖRÜ OLARAK GÖREV ALACAK

Projede GTÜ her iki ülkeden toplamda 10 paydaşın olduğu konsorsiyumda tüm projenin Proje koordinatörü ve Türkiye Konsorsiyumunun Ana yürütücüsü (Lead PI) olarak görev alacak. Türkiye konsorsiyumundaki paydaşlar GTÜ, Özyeğin Üniversitesi, Turkcell, Havelsan, İstlink, Hyperion, ve Tazi üniversite ve şirketlerden oluşacak. Diğer yandan, Qatar Konsorsiyumundaki paydaşlar arasında ise Hamad Bin Khalifa University, Texas A&M University-Qatar ve Informatica Qatar yer alacak. QNRF fonları, dünya çapında en prestijli proje fonları arasında yer almaktadır.

AKILLI KAMU GÜVENLİĞİ PLATFORMU GELİŞTİRİLECEK

Proje kapsamında Akıllı Şehirlerin güvenliğini sağlamak amacıyla Akıllı Kamu Güvenliği Platformu geliştirilecek. Geliştirilecek bu platformda Yapay Zeka ve 5G teknolojileri kullanılarak şehirlerde kalabalık tespiti, kalabalığın davranış analizi ve kalabalığın doğru ve etkin bir şekilde bilgilendirme, yönlendirme ve yönetimi sağlanması amaçlanıyor. Projede farklı sensörlerden (CCTV, resim, IoT, termal kameralar, vs.)  alınan veriler 5G ağ altyapısı ile toplanarak yapay zeka yazılımları ile işlenerek olay tespiti yapılıp ilgili bilgilendirme oluşturulup 5G Hücresel Yayın (Cell Broadcast) yöntemiyle kalabalıktaki mobil cihaz kullanıcılarına acil durum mesajları iletilerek kalabalıktaki insanlara bilgilendirme ve yönlendirme yapılacak. Proje çıktısının felaketler, ulusal güvenliği tehdit eden durumlar, salgın,  büyük organizasyonlar (Dünya Kupası, Konserler, vs.), vb. gibi acil durumlarda kullanılması hedefleniyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Marka Flower Çiçekçi