AS UFUK OTO KİRALAMA

Gürsel Tekin Çayırova’yı meclise taşıdı

Siyaset 20.12.2020 - 10:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

Gürsel Tekin Çayırova’yı meclise taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Çayırova’da bir işyerine ait depoda sendikalı oldukları için 60’dan fazla işçinin zorunlu ücretsiz izne gönderildiğini açıklayarak mecliste bir konuşma gerçekleştirdi. Tekin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Çayırova’da bir işyerine ait depoda sendikalı oldukları için 60’dan fazla emekçi yurttaşımız zorunlu ücretsiz izne gönderildi. Ülkemizde haklar sadece parası olana, gücü olana mı geçerli? Şu pandemi koşullarında bile işçiler sadece sendikal faaliyet yürüttükleri için zorunlu ücretsiz izne gönderilebiliyor. Sendikaya üye olmak suç mu? Eğer sendikaya üye olmak suçsa Anayasa’dan sendikaya üye olma özgürlüğüne ilişkin maddeyi çıkartın. İşçilerin, ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü) çalışma standartları kapsamında olan ve en temel haklardan olan sendikal örgütlenme hakkını yok sayamazsınız! ‘Zorunlu ücretsiz izin’ uygulaması bir şantaj aracı olarak kullanılmaya başlandı. Sayın Bakana buradan çağrıda bulunmak istiyorum; Bu haksızlığa derhal son verin. Bu işin vebali ağır olacak. İŞÇİLER YALNIZ DEĞİLDİR İşçileri yalnız ve çaresiz zannedenler, boynunu eğip susar sananlar bilsinler ki büyük bir yanılgı içerisinde düş kırıklığı yaşayacaklar. İşçiler yalnız ve çaresiz değiller. CHP olarak emekçilerle, sendikalarla, sivil toplum örgütleriyle kazanılmış haklara olan saldırıya direneceğiz. İktidarı bir kez daha uyarıyoruz, emekçilerin kazanılmış haklarını kimseye çiğnetmeyiz. İşçinin en temel haklardan olan sendikal örgütlenme hakkını yok sayan ve emekçiyi zorla ücretsiz izne gönderen firmalara artık dur deyin. İşçileri, haklarını aramakla işten çıkartılmak arasında tercihe zorlamaktadır. Bunu kabullenmek mümkün değildir. Ücretsiz izni işçiyi cezalandırmak için kullanmaktan vazgeçin.”

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Çayırova’da bir işyerine ait depoda sendikalı oldukları için 60’dan fazla işçinin zorunlu ücretsiz izne gönderildiğini açıklayarak mecliste bir konuşma gerçekleştirdi.

Tekin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Çayırova’da bir işyerine ait depoda sendikalı oldukları için 60’dan fazla emekçi yurttaşımız zorunlu ücretsiz izne gönderildi. Ülkemizde haklar sadece parası olana, gücü olana mı geçerli? Şu pandemi koşullarında bile işçiler sadece sendikal faaliyet yürüttükleri için zorunlu ücretsiz izne gönderilebiliyor. Sendikaya üye olmak suç mu? Eğer sendikaya üye olmak suçsa Anayasa’dan sendikaya üye olma özgürlüğüne ilişkin maddeyi çıkartın. İşçilerin, ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü) çalışma standartları kapsamında olan ve en temel haklardan olan sendikal örgütlenme hakkını yok sayamazsınız! ‘Zorunlu ücretsiz izin’ uygulaması bir şantaj aracı olarak kullanılmaya başlandı. Sayın Bakana buradan çağrıda bulunmak istiyorum; Bu haksızlığa derhal son verin. Bu işin vebali ağır olacak.

İŞÇİLER YALNIZ DEĞİLDİR

İşçileri yalnız ve çaresiz zannedenler, boynunu eğip susar sananlar bilsinler ki büyük bir yanılgı içerisinde düş kırıklığı yaşayacaklar. İşçiler yalnız ve çaresiz değiller. CHP olarak emekçilerle, sendikalarla, sivil toplum örgütleriyle kazanılmış haklara olan saldırıya direneceğiz. İktidarı bir kez daha uyarıyoruz, emekçilerin kazanılmış haklarını kimseye çiğnetmeyiz. İşçinin en temel haklardan olan sendikal örgütlenme hakkını yok sayan ve emekçiyi zorla ücretsiz izne gönderen firmalara artık dur deyin. İşçileri, haklarını aramakla işten çıkartılmak arasında tercihe zorlamaktadır. Bunu kabullenmek mümkün değildir. Ücretsiz izni işçiyi cezalandırmak için kullanmaktan vazgeçin.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Marka Flower Çiçekçi