AS UFUK OTO KİRALAMA

İşçi emeklisine çifte zam

29.04.2015 - 09:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

İşçi emeklisine çifte zam

Temmuz'da işçi emeklilerine seyyanen zam verilecek. 6 aylık enflasyon oraninda maaşları artırılacak

Hükümetin çıkardığı Torba yasalar pek çok kesimin yüzünü güldürdü. Prim borçlularına yapılandırmadan sildirmeye, annelere tanınan haklardan sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin iyileştirmesine kadar birçok düzenleme yürürlüğe girdi. Bu düzenlemeler içinde işçi emeklileri de unutulmadı, çifte zam fırsatı yakaladı. Dün Bağ-Kur emeklilerine getirilen hakları yazmıştık. Bugün sırada işçi emeklileri var. Yaklaşık 6 milyon işçi emeklisini yakından ilgilendiren maaş artışları önümüzdeki Temmuz ayında gerçekleşecek. İşçi emeklileri hem seyyanen zamdan hem de Temmuz ayında verilecek enflasyon zammından yararlanacak. İşte Torba yasalardan işçi emeklileri için çıkan yenilikler şöyle:  SEYYANEN ZAM VAR  Maaşları bin lira ve altında olanlara zam 100 lira olarak verilecek. Maaşı bin liranın üzerinde olanların ise ücretleri bin 100 liraya tamamlanacak. Örneğin maaşı bin 10 lira olan bir emekliye 90 lira zam verilerek, aylığı bin 100 liraya tamamlanacak.  ENFLASYON MAAŞA YANSIYACAK  Yine işçi emeklileri Temmuz'da açıklanacak 6 aylık enflasyon miktarı kadar zam alacak. İlk üç ayda oluşan enflasyon yüzde 3.03 olarak açıklandı. Bunun üzerine 3 aylık enflasyon daha eklenecek. Uzmanlar 6 aylık enflasyonun yüzde 5'in üzerinde oluşacağını tahmin ediyor. Enflasyon zammı, seyyanen zamdan bağımsız olarak ödenecek.  MİLYONLARIN GÖZÜ BU DAVADA Milyonlarca emeklinin beklediği intibak davasında karar günü geldi. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için açılan intibak davası bugün görülüyor. 2000 yılı öncesinde emekli olanlara verilen intibak zammının, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara da verilmesi yönünde açılan davadan bugün karar çıkması bekleniyor. İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz'ün açtığı davanın, Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşması 2 Şubat'ta yapılmıştı. Emekliler aleyhine bilirkişi raporu çıkınca, mahkeme yeni bilirkişi raporu hazırlanması kararı almıştı. Bir terslik yaşanmazsa, duruşmadan intibak kararının çıkması ile milyonlarca emekli 50 ila 355 lira arasında zam alacak.   
Temmuz'da işçi emeklilerine seyyanen zam verilecek. 6 aylık enflasyon oraninda maaşları artırılacak
Hükümetin çıkardığı Torba yasalar pek çok kesimin yüzünü güldürdü. Prim borçlularına yapılandırmadan sildirmeye, annelere tanınan haklardan sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin iyileştirmesine kadar birçok düzenleme yürürlüğe girdi. Bu düzenlemeler içinde işçi emeklileri de unutulmadı, çifte zam fırsatı yakaladı. Dün Bağ-Kur emeklilerine getirilen hakları yazmıştık. Bugün sırada işçi emeklileri var. Yaklaşık 6 milyon işçi emeklisini yakından ilgilendiren maaş artışları önümüzdeki Temmuz ayında gerçekleşecek. İşçi emeklileri hem seyyanen zamdan hem de Temmuz ayında verilecek enflasyon zammından yararlanacak. İşte Torba yasalardan işçi emeklileri için çıkan yenilikler şöyle: 

SEYYANEN ZAM VAR 
Maaşları bin lira ve altında olanlara zam 100 lira olarak verilecek. Maaşı bin liranın üzerinde olanların ise ücretleri bin 100 liraya tamamlanacak. Örneğin maaşı bin 10 lira olan bir emekliye 90 lira zam verilerek, aylığı bin 100 liraya tamamlanacak. 

ENFLASYON MAAŞA YANSIYACAK 
Yine işçi emeklileri Temmuz'da açıklanacak 6 aylık enflasyon miktarı kadar zam alacak. İlk üç ayda oluşan enflasyon yüzde 3.03 olarak açıklandı. Bunun üzerine 3 aylık enflasyon daha eklenecek. Uzmanlar 6 aylık enflasyonun yüzde 5'in üzerinde oluşacağını tahmin ediyor. Enflasyon zammı, seyyanen zamdan bağımsız olarak ödenecek. 

MİLYONLARIN GÖZÜ BU DAVADA
Milyonlarca emeklinin beklediği intibak davasında karar günü geldi. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için açılan intibak davası bugün görülüyor. 2000 yılı öncesinde emekli olanlara verilen intibak zammının, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara da verilmesi yönünde açılan davadan bugün karar çıkması bekleniyor. İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz'ün açtığı davanın, Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşması 2 Şubat'ta yapılmıştı. Emekliler aleyhine bilirkişi raporu çıkınca, mahkeme yeni bilirkişi raporu hazırlanması kararı almıştı. Bir terslik yaşanmazsa, duruşmadan intibak kararının çıkması ile milyonlarca emekli 50 ila 355 lira arasında zam alacak. 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Marka Flower Çiçekçi