Kandil'de petrol aranacak

03.03.2015 - 10:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Kandil'de petrol aranacak

Türkiye barış sürecine kilitlendi.

 Hafta sonu Dolmabahçe Sarayı'nda PKK'ya silah bırakma çağrısı yapılmasının ardından yeni hamleler geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bağdat'la, Kuzey Irak'la yaptığımız sözleşmeler çerçevesinde Kandil Dağı eteklerinde bloklarımız var. Hindırın ve Çoman sahalarında petrol arayacağız. Enerji sektörünün, Kuzey Irak'ın siyasi, sosyal çok büyük faydalarının olmasının ötesinde çözüm süreciyle beraber yeni çalışma alanı olacağına inanıyorum" dedi. Ancak Enerji Bakanı Yıldız'ın bu açıklamaları özellikle İngilizler'i rahatsız etti. Yeni Türkiye'nin hamlelerinden hoşlanmayan İngiliz medyası, hemen bilirkişi kesildi. Kandil'de petrol olmadığını söyledi.   
Türkiye barış sürecine kilitlendi.

 Hafta sonu  Sarayı'nda PKK'ya silah bırakma çağrısı yapılmasının ardından yeni hamleler geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bağdat'la, Kuzey Irak'la yaptığımız sözleşmeler çerçevesinde Kandil Dağı eteklerinde bloklarımız var. Hindırın ve Çoman sahalarında petrol arayacağızEnerji sektörünün, Kuzey Irak'ın siyasi, sosyal çok büyük faydalarının olmasının ötesinde çözüm süreciyle beraber yeni çalışma alanı olacağına inanıyorum" dedi. Ancak Enerji Bakanı Yıldız'ın bu açıklamaları özellikle İngilizler'i rahatsız etti. Yeni Türkiye'nin hamlelerinden hoşlanmayan İngiliz medyası, hemen bilirkişi kesildi. Kandil'de petrol olmadığını söyledi. 
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Marka Flower Çiçekçi