Kocaeli'de bir haftada 154 vatandaş boğulmaktan kurtarıldı

Gündem 02.09.2025 - 11:03, Güncelleme: 02.09.2025 - 11:03
 

Kocaeli'de bir haftada 154 vatandaş boğulmaktan kurtarıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekipleri, yaz sezonu boyunca bin 825 kişiyi boğulmaktan kurtardı. Ekipler geçtiğimiz hafta ise 25-31 Ağustos tarihleri arasında bir haftalık görev süresince boğulma tehlikesi geçiren toplam 154 vatandaşı kurtardı.

KOCAELİ HABER Bu yıl 15 Haziran'da başlayan yaz sezonundan bu yana Kocaeli'nin Mavi Bayraklı plajlarının da aralarında bulunduğu 13 sahil bölgesinde görev yapan KOSKEM, su kazalarına karşı etkin bir mücadele yürütüyor. Ekipler, 25-31 Ağustos tarihleri arasında bir haftalık görev süresince boğulma tehlikesi geçiren toplam 154 vatandaşı kurtardı. Bu dönemde ayrıca 15 vatandaşa ambulans birimleri aracılığıyla sağlık hizmeti sunuldu. Haftalık verilere göre kurtarma operasyonlarının dağılımı; Cebeci'de 63, Kumcağız'da 42, Darıca'da 11, Bağırganlı'da 13, Kerpe'de 9, Seyrek'te 7, Kovanağzı ve Sarısu'da dörder ve Ereğli'de bir kişi şeklinde gerçekleşti.  KOSKEM ekiplerinin eğitimli personeli ve donanımlı ekipmanlarıyla sahillerdeki görevine titizlikle devam ettiği bildirildi.  
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekipleri, yaz sezonu boyunca bin 825 kişiyi boğulmaktan kurtardı. Ekipler geçtiğimiz hafta ise 25-31 Ağustos tarihleri arasında bir haftalık görev süresince boğulma tehlikesi geçiren toplam 154 vatandaşı kurtardı.

KOCAELİ HABER

Bu yıl 15 Haziran'da başlayan yaz sezonundan bu yana Kocaeli'nin Mavi Bayraklı plajlarının da aralarında bulunduğu 13 sahil bölgesinde görev yapan KOSKEM, su kazalarına karşı etkin bir mücadele yürütüyor. Ekipler, 25-31 Ağustos tarihleri arasında bir haftalık görev süresince boğulma tehlikesi geçiren toplam 154 vatandaşı kurtardı. Bu dönemde ayrıca 15 vatandaşa ambulans birimleri aracılığıyla sağlık hizmeti sunuldu. Haftalık verilere göre kurtarma operasyonlarının dağılımı; Cebeci'de 63, Kumcağız'da 42, Darıca'da 11, Bağırganlı'da 13, Kerpe'de 9, Seyrek'te 7, Kovanağzı ve Sarısu'da dörder ve Ereğli'de bir kişi şeklinde gerçekleşti.  KOSKEM ekiplerinin eğitimli personeli ve donanımlı ekipmanlarıyla sahillerdeki görevine titizlikle devam ettiği bildirildi.  

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.