Korona virüs aşısında hedef: 2021
Korona virüs aşısında hedef: 2021
AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’ni ziyaret ederek korona virüs aşı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Katırcıoğlu, Gebze’de yürütülen aşı çalışmalarını yerinde inceleyerek aşının 2021 yılında çıkarılması için çalışıldığını dile getirdi.
Korona virüs Türkiye Platformu tarafından yürütülen aşı çalışmalarıyla ilgili TÜBİTAK MAM Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü’nü ziyaret eden AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, aşı çalışmalarında gelinen son durumu yerinde inceledi. Katırcıoğlu’na aşı çalışmaları ile alakalı bilgilendirmede bulunan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Makaracı yaptı, “Haziran aylarında ilacımız üretildi, Sağlık Bakanlığımızdan ruhsatlandırıldı ve kullanıma geçti. 49 farklı kurumun 426 araştırmacının birlikte başardıkları bir iş” dedi.
2021’DE AŞI ÇIKACAK
Korona virüs aşının 2021 yılının başlarında çıkarmayı hedeflediklerini belirten Doç. Dr. Murat Makaracı, “TÜBİTAK’ın kurduğu COVID-19 Türkiye Platformu da 436 araştırmacıyla korona aşısına yönelik çalışmalar sürürüyor. Gebze’deki TÜBİTAK MAM Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü’nde nötralizan antikorlarla orijinal molekülden başlayarak dünyadaki ilk ilaçlardan biri geliştiriliyor, özgün bir aşı üzerinde çalışılıyor. Aynı anda 10 farklı ilaç ve sekiz farklı aşı çalışması yürütülüyor. Sekiz aşıda sekiz farklı teknoloji kullanılıyor. Aşı için hedef, Nisan 2021” diye konuştu.



Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
