Novares işçileri greve çıktı!

Gebze 22.09.2020 - 14:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Novares işçileri greve çıktı!

Gebze’deki Novares fabrikasında toplu sözleşme görüşmelerinde patronun düşük zam teklifini kabul etmeyen işçiler greve çıktı. Petrol-İş Gebze Şubesinin örgütlü olduğu Novares’teki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yılın başında başladı. Pandemi sürecinin de etkisiyle uzayan sözleşme sürecinde son gelinen noktada işçiler bin 125 lira seyyanen zam isterken patron 650 lira teklif etti. Düşük ücreti kabul etmeyen işçiler greve çıktı. “9 AYDA ÇOK FEDAKARLIK YAPTIK” İşçilerle oluşturdukları işyeri komitesi sözleşme taslağını hazırladıklarını belirten Novares İşyeri Baştemsilcisi Sinan Karataş da şunları söyledi: “Taslaktaki taleplerimiz masada konuşuldu. Pandemi sürecinin etkisiyle 9 aydır konuşuluyor. Biz 9 aylık süre içerisinde çokça fedakarlık yaptık. Bizim bu fedakarlığımıza karşı işverenimiz her defasında kendini gerçi çekti, bir adım bile atmaktan imtina etti. Gelinen noktada tümü ücretle ilgili ve hepsi birbiriyle ilişkili olan 7 tane maddemiz kaldı. İşveren hepsini seyyanen zamma kilitlemek istedi. Taslak hazırlanırken bizim seyyanen zam talebimiz 1250 liraydı. Önceki gün yaptığımız görüşmelerde bizim en son geldiğimiz nokta 1125 lira oldu. Onlar da 400 lira ile başladıkları teklifi en son 650 liraya çıkardılar. Sürecin kilitlenmesiyle grevimizi başlattık. Grevimiz işçi sınıfına hayırlı olsun.”

Gebze’deki Novares fabrikasında toplu sözleşme görüşmelerinde patronun düşük zam teklifini kabul etmeyen işçiler greve çıktı. Petrol-İş Gebze Şubesinin örgütlü olduğu Novares’teki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yılın başında başladı. Pandemi sürecinin de etkisiyle uzayan sözleşme sürecinde son gelinen noktada işçiler bin 125 lira seyyanen zam isterken patron 650 lira teklif etti. Düşük ücreti kabul etmeyen işçiler greve çıktı.

“9 AYDA ÇOK FEDAKARLIK YAPTIK”

İşçilerle oluşturdukları işyeri komitesi sözleşme taslağını hazırladıklarını belirten Novares İşyeri Baştemsilcisi Sinan Karataş da şunları söyledi: “Taslaktaki taleplerimiz masada konuşuldu. Pandemi sürecinin etkisiyle 9 aydır konuşuluyor. Biz 9 aylık süre içerisinde çokça fedakarlık yaptık. Bizim bu fedakarlığımıza karşı işverenimiz her defasında kendini gerçi çekti, bir adım bile atmaktan imtina etti. Gelinen noktada tümü ücretle ilgili ve hepsi birbiriyle ilişkili olan 7 tane maddemiz kaldı. İşveren hepsini seyyanen zamma kilitlemek istedi. Taslak hazırlanırken bizim seyyanen zam talebimiz 1250 liraydı. Önceki gün yaptığımız görüşmelerde bizim en son geldiğimiz nokta 1125 lira oldu. Onlar da 400 lira ile başladıkları teklifi en son 650 liraya çıkardılar. Sürecin kilitlenmesiyle grevimizi başlattık. Grevimiz işçi sınıfına hayırlı olsun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.