PARALEL YAPI OPERASYONUNDA FLAŞ GELİŞME
PARALEL YAPI OPERASYONUNDA FLAŞ GELİŞME
Paralel yapı operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve emniyette işlemleri tamamlanan 64 şahıs adliyeye sevk edildi. Savcı karşısına çıkartılan zanlıların ifade işlemleri tamamlandı
Paralel yapı operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve emniyette işlemleri tamamlanan 64 şahıs adliyeye sevk edildi. Savcı karşısına çıkartılan zanlıların ifade işlemleri tamamlandı
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Kocaeli merkezli 7 ilde paralel yapıya yönelik operasyon gerçekleştirmiş, operasyon için 88 kişilik liste hazırlanmış ve bunlardan bir çoğu yakalanarak gözaltına alınmıştı. Gözaltında bulunan 64 zanlıdan ifade işlemleri tamamlanan 40'ı bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.
ARKA KAPIDAN İÇERİ SOKULDULAR
İçlerinde Gebze'de gözaltına alınan kişilerinde bulunduğu kalan 24 şahıs ise öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. 24 şahıs sabahki gibi ön kapıdan değil, arka kapıdan adliyeye sokuldu. Böylelikle gözaltındaki tüm şahıslar adliyeye getirilmiş oldu.
ALKIŞLARLA KARŞILADILAR
Öte yandan adliyeye sevk edilen paralel yapı zanlılarının yakınları da adliye önüne geldi. Polis ekipleri de adliye önünde güvenlik önlemi aldı. İlk olarak gözaltındaki emniyet mensupları ardından da iş adamları adliyeye götürüldü. Gözaltındaki polislerin araçtan indirildiği sırada yakınları, "Gerçek polis sizsiniz" diye bağırdı. Adliye önündeki kalabalık gözaltındaki şahısları alkışlarla karşıladı. Öte yandan çevik kuvvet güvenlik çemberi oluşturdu.
18 KİŞİ TUTUKLAMA TALEBİYLE...
Adliyede iki savcı, 64 zanlının ifadelerini aldı. İfade alma işlemleri 17.30 sularında tamamandı. Savcı kararıyla 18 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 43 kişi ise savcılıktaki ifadesinin ardından serbest kaldı.
TUTUKLAMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLEN ŞAHISLAR
Tufan İlknaz, Mehmet Zenginer, Erdoğan Bıyık, Asım Kangal, Muaz Bin Cebel Aytaç, Muharrem Yaylak, Mete Şamcı, Osman Yavuz, Mustafa Ahmet Hoşafçı, Mehmet Tabak, İbrahim Çınar, Hüseyin Karaman, Kemal Yıldırım, Fatih Yılmaz, Murat Çakmak, Mehmet Ali Sarı, Nihat Yiğit, İslam Kadıçeşme
ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST KALANLAR
Mustafa Sevinç, İsmail Pehlivan, Murat Dağdeviren

KARAGÖZ VE BAŞTÜRK SERBEST
Serbest kalan 43 kişi arasında Kocaeli Ticaret Odası(KOTO) Meclis Başkanı Bülent Karagöz ve MOBESKO Başkanı Ramazan Baştürk de yer aldı.
24 KİŞİ ARANIYOR
Paralel yapı operasyonu kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 24 kişinin aranmasına devam ediliyor. Gözaltındaki 24 kişiden 7'sinin yurt dışında olduğu öğrenildi. Bunlardan biri Çek Cumhuriyeti'nde olduğu söylenen Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, bir diğeri ise Amerika'da olduğu belirlenen, aynı zamanda 'Paralel Yapı'nın 'Kocaeli İmamı' olan Mehmet Akif Saka.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.