LÖSEV GÜNCEL

Pazar günü marketler kapanıyor mu?

Gündem 01.09.2025 - 16:33, Güncelleme: 01.09.2025 - 16:33
 

Pazar günü marketler kapanıyor mu?

Türkiye'deki marketler için yeni bir dönem başlıyor. Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), marketlerin pazar günleri kapalı olması için yetkililere öneride bulundu. Pilot bölgelerde başlaması planlanan bu uygulamanın, hem çalışanların yaşam kalitesini artırması hem de küçük esnafa destek sağlaması bekleniyor.

İş ve Aile Dengesi Vurgusu TPF, 2025 Perakende Sektörü İstihdam Raporu'nu açıkladı. Raporda, perakende sektöründe çalışan yüz binlerce kişinin aileleriyle aynı gün tatil yapamadığı, bu durumun aile bağlarını zayıflattığı ve sosyal yorgunluğa neden olduğu belirtildi. TPF Başkanı Ömer Düzgün, "Bugün perakende sektöründe çalışan yüz binlerce kişi, ailesiyle aynı gün tatil yapamıyor. Kendisi hafta içi izinli, eşi hafta sonu, çocuğu okulda, kendisi vardiyada" diyerek bu soruna dikkat çekti. Düzgün, pazar günleri tatilin, çalışanların sektöre olan bakışını değiştireceğini ve sektörde sürdürülebilir istihdamı destekleyeceğini ifade etti.   Küçük Esnaf İçin Can Suyu Olacak Ömer Düzgün, bu önerinin sadece çalışanlar için değil, aynı zamanda küçük esnaf için de büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Pazar günleri marketlerin kapalı olması, küçük işletmelere yönelik alışverişi artırarak yerel ekonomiyi canlandırabilir.  
Türkiye'deki marketler için yeni bir dönem başlıyor. Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), marketlerin pazar günleri kapalı olması için yetkililere öneride bulundu. Pilot bölgelerde başlaması planlanan bu uygulamanın, hem çalışanların yaşam kalitesini artırması hem de küçük esnafa destek sağlaması bekleniyor.

İş ve Aile Dengesi Vurgusu

TPF, 2025 Perakende Sektörü İstihdam Raporu'nu açıkladı. Raporda, perakende sektöründe çalışan yüz binlerce kişinin aileleriyle aynı gün tatil yapamadığı, bu durumun aile bağlarını zayıflattığı ve sosyal yorgunluğa neden olduğu belirtildi. TPF Başkanı Ömer Düzgün, "Bugün perakende sektöründe çalışan yüz binlerce kişi, ailesiyle aynı gün tatil yapamıyor. Kendisi hafta içi izinli, eşi hafta sonu, çocuğu okulda, kendisi vardiyada" diyerek bu soruna dikkat çekti.

Düzgün, pazar günleri tatilin, çalışanların sektöre olan bakışını değiştireceğini ve sektörde sürdürülebilir istihdamı destekleyeceğini ifade etti.

 

Küçük Esnaf İçin Can Suyu Olacak

Ömer Düzgün, bu önerinin sadece çalışanlar için değil, aynı zamanda küçük esnaf için de büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Pazar günleri marketlerin kapalı olması, küçük işletmelere yönelik alışverişi artırarak yerel ekonomiyi canlandırabilir.

 

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.