19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Petrol üç ay sonra ilk kez…

Ekonomi 03.06.2020 - 10:48, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Petrol üç ay sonra ilk kez…

Brent tipi ham petrolün varil fiyatı, 6 Mart sonrasında ilk kez bugün 40 doları aştı. OPEC+ ülkelerinin petrol üretiminde kısıntılara Temmuz'da da devam edebileceği yönündeki haberlerin yanı sıra küresel ekonomide dipten dönüş sinyalleri, fiyatlardaki artışta etkili oldu. Corona virüsü salgınıyla birlikte tarihi çöküş yaşanan petrol fiyatlarında yükseliş sürüyor. Nisan’da 21 dolar seviyesine kadar düşen Brent tipi ham petrolün varil fiyatı, 6 Mart 2020 tarihi sonrasında ilk kez bugün 40 doları aştı. Birçok ülkenin ekonomilerini yeniden açma kararı ve küresel ekonomide dipten dönüş işaretleri, petrol fiyatlarındaki artışta etkili oluyor. Fiyatlardaki artışta bir diğer önemli etken, petrol üreticisi olan Rusya ve diğer bazı OPEC+ koalisyonu ülkelerinin Temmuz’dan itibaren planlandığı gibi üretim kısıntılarını azaltmak yerine, mevcut kısıntıları bir ay daha uzatma taraftarı olduğuna ilişkin haberler. Petrol fiyatlarındaki artış, önümüzdeki günlerde akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyabilir.

Brent tipi ham petrolün varil fiyatı, 6 Mart sonrasında ilk kez bugün 40 doları aştı. OPEC+ ülkelerinin petrol üretiminde kısıntılara Temmuz'da da devam edebileceği yönündeki haberlerin yanı sıra küresel ekonomide dipten dönüş sinyalleri, fiyatlardaki artışta etkili oldu.
Corona virüsü salgınıyla birlikte tarihi çöküş yaşanan petrol fiyatlarında yükseliş sürüyor. Nisan’da 21 dolar seviyesine kadar düşen Brent tipi ham petrolün varil fiyatı, 6 Mart 2020 tarihi sonrasında ilk kez bugün 40 doları aştı.
Birçok ülkenin ekonomilerini yeniden açma kararı ve küresel ekonomide dipten dönüş işaretleri, petrol fiyatlarındaki artışta etkili oluyor.
Fiyatlardaki artışta bir diğer önemli etken, petrol üreticisi olan Rusya ve diğer bazı OPEC+ koalisyonu ülkelerinin Temmuz’dan itibaren planlandığı gibi üretim kısıntılarını azaltmak yerine, mevcut kısıntıları bir ay daha uzatma taraftarı olduğuna ilişkin haberler.
Petrol fiyatlarındaki artış, önümüzdeki günlerde akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.