AS UFUK OTO KİRALAMA

PKK cezaevi dış koordinasyon yapılanması operasyonunda 32 şüpheli serbest

Asayiş (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.10.2023 - 14:30, Güncelleme: 10.10.2023 - 14:00
 

PKK cezaevi dış koordinasyon yapılanması operasyonunda 32 şüpheli serbest

PKK cezaevi dış koordinasyon yapılanması operasyonunda 32 şüpheli serbest

Terör örgütü PKK/KCK’nın cezaevi dış koordinasyon yapılanmasına yönelik Kocaeli merkezli 10 ilde gerçekleştirilen operasyonda adliyeye sevk edilen 16’sı kadın 32 şüpheli, yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 35 şüphelinin terör örgütü PKK/KCK hükümlülerinin örgütten kopmalarını önlemek için finansal destek sağladıklarını, bulundukları cezaevinde örgütün amacı ve ideolojisi doğrultusunda örgüte kadrolu militan hazırlamak amacıyla ’terör örgütü cezaevi dış koordinasyon’ yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüklerini tespit etti. 6 Ekim tarihinde Kocaeli merkezli olarak İstanbul, Bursa, Diyarbakır, Ankara, Tunceli, İzmir, Muğla, Muş ve Ağrı’da bugün düzenlenen eş zamanlı operasyonda 16’sı kadın 32 şüpheli yakalandı. Firari 3 şüphelin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, yasaklı yayın, dijital materyal, yüklü miktarda nakit para, sözde flama ve çok sayıda fişek ele geçirildi.HDP Kocaeli İl Başkanı Aynur Santo, yazar Ayşe Berktay ve 1 Kasım 2015’te yapılan 26. Dönem Milletvekili seçimlerinde HDP tarafından Bursa milletvekili adayı gösterilen Figen Ovat’ın da aralarında bulunduğu 32 şüpheli, adliyedeki işlemlerinin ardından yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.
PKK cezaevi dış koordinasyon yapılanması operasyonunda 32 şüpheli serbest
Terör örgütü PKK/KCK’nın cezaevi dış koordinasyon yapılanmasına yönelik Kocaeli merkezli 10 ilde gerçekleştirilen operasyonda adliyeye sevk edilen 16’sı kadın 32 şüpheli, yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 35 şüphelinin terör örgütü PKK/KCK hükümlülerinin örgütten kopmalarını önlemek için finansal destek sağladıklarını, bulundukları cezaevinde örgütün amacı ve ideolojisi doğrultusunda örgüte kadrolu militan hazırlamak amacıyla ’terör örgütü cezaevi dış koordinasyon’ yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüklerini tespit etti. 6 Ekim tarihinde Kocaeli merkezli olarak İstanbul, Bursa, Diyarbakır, Ankara, Tunceli, İzmir, Muğla, Muş ve Ağrı’da bugün düzenlenen eş zamanlı operasyonda 16’sı kadın 32 şüpheli yakalandı. Firari 3 şüphelin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, yasaklı yayın, dijital materyal, yüklü miktarda nakit para, sözde flama ve çok sayıda fişek ele geçirildi.
HDP Kocaeli İl Başkanı Aynur Santo, yazar Ayşe Berktay ve 1 Kasım 2015’te yapılan 26. Dönem Milletvekili seçimlerinde HDP tarafından Bursa milletvekili adayı gösterilen Figen Ovat’ın da aralarında bulunduğu 32 şüpheli, adliyedeki işlemlerinin ardından yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Marka Flower Çiçekçi