19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Sağlık örgütünden kritik açıklama

Gündem 09.07.2020 - 20:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Sağlık örgütünden kritik açıklama

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Ghebreyesus, salgınla ilgili düzenlenen basın toplantısında salgının dünyadaki herkese fiilen temas ettiğini belirtti. DSÖ Başkanı Tedros, pandeminin şiddetinin dünyadaki herkese ulaştığını belirttiği açıklamasında akılcı ve dürüst bir değerlendirmenin vaktinin geldiğini vurguladı. 194 ÜLKEYE ÇAĞRIDA BULUNDU Tedros salgın sırasında ve sonrasında yapılması gerekenleri tartışmak için DSÖ’ye üye 194 ülkeye çağrıda bulundu. Yapılması planlanan panel için “Bu sıradan bir panel olmayacak” diyen Tedros, “Bunu ciddiye alıyoruz” ifadesini kullandı. Salgınların genellikle sınır tanımadığını hatırlatan Tedros, sağlık sistemleri arasındaki eşitsizliklerin salgınlarda ortaya çıkan çatlağı giderek derinleştirdiğini belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Ghebreyesus, salgınla ilgili düzenlenen basın toplantısında salgının dünyadaki herkese fiilen temas ettiğini belirtti.

DSÖ Başkanı Tedros, pandeminin şiddetinin dünyadaki herkese ulaştığını belirttiği açıklamasında akılcı ve dürüst bir değerlendirmenin vaktinin geldiğini vurguladı.

194 ÜLKEYE ÇAĞRIDA BULUNDU
Tedros salgın sırasında ve sonrasında yapılması gerekenleri tartışmak için DSÖ’ye üye 194 ülkeye çağrıda bulundu. Yapılması planlanan panel için “Bu sıradan bir panel olmayacak” diyen Tedros, “Bunu ciddiye alıyoruz” ifadesini kullandı.
Salgınların genellikle sınır tanımadığını hatırlatan Tedros, sağlık sistemleri arasındaki eşitsizliklerin salgınlarda ortaya çıkan çatlağı giderek derinleştirdiğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.