Şayir, “Muhtarlarımız demokrasinin temel taşıdır”

Dilovası 19.10.2020 - 11:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Şayir, “Muhtarlarımız demokrasinin temel taşıdır”

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, yerel demokrasinin önemli örneğini sergileyen hem milleti, hem de devleti temsil eden muhtarlarımızın, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir tarafından yapılan yazılı açıklamada “Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapı muhtarlıklarımız olmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın sorunlarını yakinen bilen muhtarlarımızla sık sık bir araya gelerek, mahallelerinde yaşanan sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulması için var gücümüzle çalışıyoruz. HEM MİLLETİ HEM DEVLETİ TEMSİL EDİYORLAR Muhtarlarımız hem milleti, hem de devleti temsil etmektedirler. Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkânlarla yürüttükleri kamu hizmetlerinin karşılığı manevi haz olsa da devlet erkânımızca son dönemde yapılan maddi ve manevi iyileştirmenin artarak devam etmesi kendilerine verilen değerin bir göstergesidir. Muhtarlığın 187 yıllık merkezi/yerel idareyi temsil eden kurumları arasında toplumsal barışın sağlandığı müesseselerden biri olduğu unutulmamalıdır. Çünkü temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti Mührü’nden alan bu müessese siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muhtar, demokrasinin temel taşıdır. Bu günü bizlere 'Muhtarlar Günü' olarak hediye eden başta Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize ve Gazi Meclisimize teşekkürlerimizi sunuyorum. VEFAT EDEN MUHTARLIMIZI YAD EDİYORUZ Bu duygu ve düşüncelerle, ilçemizde ki 12 mahallemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın sorunlarını bize ileten, vatandaşlarımız ile aramızda köprü vazifesi gören, kentimizin ve mahallelerimizin gelişimi, değişimi konusunda bizimle çözüm ortaklığı yapmaya çalışan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. vefat etmiş olan muhtarlarımızı bir kez daha yad ederek, hepsine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, yerel demokrasinin önemli örneğini sergileyen hem milleti, hem de devleti temsil eden muhtarlarımızın, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir tarafından yapılan yazılı açıklamada “Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapı muhtarlıklarımız olmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın sorunlarını yakinen bilen muhtarlarımızla sık sık bir araya gelerek, mahallelerinde yaşanan sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulması için var gücümüzle çalışıyoruz.

HEM MİLLETİ HEM DEVLETİ TEMSİL EDİYORLAR

Muhtarlarımız hem milleti, hem de devleti temsil etmektedirler. Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkânlarla yürüttükleri kamu hizmetlerinin karşılığı manevi haz olsa da devlet erkânımızca son dönemde yapılan maddi ve manevi iyileştirmenin artarak devam etmesi kendilerine verilen değerin bir göstergesidir. Muhtarlığın 187 yıllık merkezi/yerel idareyi temsil eden kurumları arasında toplumsal barışın sağlandığı müesseselerden biri olduğu unutulmamalıdır. Çünkü temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti Mührü’nden alan bu müessese siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muhtar, demokrasinin temel taşıdır. Bu günü bizlere 'Muhtarlar Günü' olarak hediye eden başta Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize ve Gazi Meclisimize teşekkürlerimizi sunuyorum.

VEFAT EDEN MUHTARLIMIZI YAD EDİYORUZ

Bu duygu ve düşüncelerle, ilçemizde ki 12 mahallemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın sorunlarını bize ileten, vatandaşlarımız ile aramızda köprü vazifesi gören, kentimizin ve mahallelerimizin gelişimi, değişimi konusunda bizimle çözüm ortaklığı yapmaya çalışan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. vefat etmiş olan muhtarlarımızı bir kez daha yad ederek, hepsine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.