LÖSEV GÜNCEL

Serkan Bayram: “Venezuela’da Yaşananlar İnsanlık ve Uluslararası Hukuk Adına Çok Üzücü”

Gündem 11.01.2026 - 23:20, Güncelleme: 11.01.2026 - 23:41
 

Serkan Bayram: “Venezuela’da Yaşananlar İnsanlık ve Uluslararası Hukuk Adına Çok Üzücü”

Türkiye–Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram, ABD’nin Venezuela’ya yönelik operasyonunu sert sözlerle eleştirerek, yaşananların insanlık ve uluslararası hukuk açısından kabul edilemez olduğunu söyledi.

Venezuela’da son dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bayram, söz konusu müdahalelerin toplum vicdanında derin yaralar açtığını belirtti. Bayram, “Venezuela’da yaşananlar insanlık ve uluslararası hukuk adına gerçekten çok üzücü. Bu tür uygulamalar insanı derinden yaralıyor ve dünya kamuoyunda ciddi soru işaretleri oluşturuyor” ifadelerini kullandı. Türkiye–Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu’nda görev yapan milletvekilleri olarak Venezuela’ya birçok kez ziyaret gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bayram, ülkeyi, halkını ve siyasi süreci yakından tanıdıklarını vurguladı. Bayram, bu ziyaretler kapsamında Venezuela’daki parlamenterlerle güçlü ve samimi ilişkiler kurduklarını dile getirdi. Venezuela’da devlet başkanlığı görevini devralan Jorge Rodríguez'i yakından tanıdığını ifade eden Bayram, ülkenin mevcut süreci sağduyu ve diyalogla aşacağına inandığını söyledi. Bayram,  Rodríguez'in ülkeyi düzlüğe çıkaracağına inanıyorum. Venezuela’nın bir an önce istikrara kavuşması en büyük temennimizdir” dedi. Türkiye ile Venezuela arasındaki ilişkilerin yalnızca diplomatik değil, aynı zamanda güçlü bir dostluk ve kardeşlik temeline dayandığını vurgulayan Bayram, iki ülke parlamenterleri arasındaki temasların bu bağları daha da güçlendirdiğini belirtti. Venezuela’dan parlamenter dostlarının Türkiye’ye gelmesinin kendileri için büyük bir memnuniyet kaynağı olduğunu ifade eden Bayram, “Aramızda çok güzel ve samimi bir dostluk oluştu. Türkiye–Venezuela kardeşliği her zaman devam edecektir” diye konuştu. Yaşanan krizlerin çözüm yolunun çatışma değil diyalog olduğuna dikkat çeken Bayram, “En kötü anlaşma bile en iyi savaştan iyidir. Sorunların diyalog yoluyla çözüleceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. Bayram, Venezuela halkının bu süreci sağ salim atlatacağına olan inancını dile getirerek, Türk halkının Venezuela halkına karşı büyük bir sevgi ve dayanışma duygusu beslediğini de sözlerine ekledi. HABER: ÜMİT YILDIRIM 
Türkiye–Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram, ABD’nin Venezuela’ya yönelik operasyonunu sert sözlerle eleştirerek, yaşananların insanlık ve uluslararası hukuk açısından kabul edilemez olduğunu söyledi.

Venezuela’da son dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bayram, söz konusu müdahalelerin toplum vicdanında derin yaralar açtığını belirtti. Bayram, “Venezuela’da yaşananlar insanlık ve uluslararası hukuk adına gerçekten çok üzücü. Bu tür uygulamalar insanı derinden yaralıyor ve dünya kamuoyunda ciddi soru işaretleri oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye–Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu’nda görev yapan milletvekilleri olarak Venezuela’ya birçok kez ziyaret gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bayram, ülkeyi, halkını ve siyasi süreci yakından tanıdıklarını vurguladı. Bayram, bu ziyaretler kapsamında Venezuela’daki parlamenterlerle güçlü ve samimi ilişkiler kurduklarını dile getirdi.

Venezuela’da devlet başkanlığı görevini devralan Jorge Rodríguez'i yakından tanıdığını ifade eden Bayram, ülkenin mevcut süreci sağduyu ve diyalogla aşacağına inandığını söyledi. Bayram,  Rodríguez'in ülkeyi düzlüğe çıkaracağına inanıyorum. Venezuela’nın bir an önce istikrara kavuşması en büyük temennimizdir” dedi.

Türkiye ile Venezuela arasındaki ilişkilerin yalnızca diplomatik değil, aynı zamanda güçlü bir dostluk ve kardeşlik temeline dayandığını vurgulayan Bayram, iki ülke parlamenterleri arasındaki temasların bu bağları daha da güçlendirdiğini belirtti. Venezuela’dan parlamenter dostlarının Türkiye’ye gelmesinin kendileri için büyük bir memnuniyet kaynağı olduğunu ifade eden Bayram, “Aramızda çok güzel ve samimi bir dostluk oluştu. Türkiye–Venezuela kardeşliği her zaman devam edecektir” diye konuştu.

Yaşanan krizlerin çözüm yolunun çatışma değil diyalog olduğuna dikkat çeken Bayram, “En kötü anlaşma bile en iyi savaştan iyidir. Sorunların diyalog yoluyla çözüleceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Bayram, Venezuela halkının bu süreci sağ salim atlatacağına olan inancını dile getirerek, Türk halkının Venezuela halkına karşı büyük bir sevgi ve dayanışma duygusu beslediğini de sözlerine ekledi.

HABER: ÜMİT YILDIRIM 

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.