AS UFUK OTO KİRALAMA

Tarhan; 'İşadamlarımız sahipsiz'

Kocaeli 16.12.2015 - 10:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Tarhan; 'İşadamlarımız sahipsiz'

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Rusya'da iş yapan Türk işadamlarının durumlarının gün geçtikçe kötüleştiğini belirterek, hükümete, "İşadamlarımızı sahipsiz bırakmayın" çağrısı yaptı. Tarhan, Rus uçağının düşürülmesinin ardından gerginleşen Türkiye-Rusya ilişkilerinden en çok zararı Türk işadamlarının gördüğünü bildirdi. Bir fuara katılan 40 iş adamının gözaltına alınıp sınır dışı edilmesinin ardından ülkedeki Türk işçilerinin ülkeden çıkarıldığını kaydeden Tarhan, ülkedeki durumu, "Bugün tüm şantiyelere haftada 1 ya da 2 kez bordo bereli diye tanımladığımız özel kuvvetlerle baskın yapmakta. Saatlerce süren arama tarama yapılmakta, psikolojin ve fiziki baskı uygulanmakta. Rusya'da işleri devam eden iş adamlarının yerleri çok sıkı mali takip altında. Sürekli defterler incelenmekte potansiyel suçlu muamelesinde bulunulmakta. Gerçekten yıldırma, bıktırma ve kaçırma politikası uygulanmakta" sözleriyle anlattı.  'İHRACATÇI İFLASIN EŞİĞİNDE' İşadamlarının kendilerini sahipsiz ve kimsesiz htiklerini, hükümetler arası yaşanılan krizden dolayı uğradıkları zararlarının karşılanıp karşılanmayacağım bile bilmediklerini belirten Tarhan, ihracatçıların iflasın eşiğine geldiğini söyledi. Tıpkı inşaat sektöründe olduğu gibi ihracatçıların da Hükümetin sessizliği karşısında yalnız ve çaresiz htiğini kaydeden Tarhan, "Ekonominin temel direği olan insanlarımızın düştüğü bu durum bir an önce giderilmeli. Öncelik Rusya'da iş yapan işadamlarımız ve çalışanların can ve mal güvenliği sağlanmalı. İşkence haline gelen fiziki müdahalelerin engellenmesi için girişimde bulunulmalı" dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Rusya'da iş yapan Türk işadamlarının durumlarının gün geçtikçe kötüleştiğini belirterek, hükümete, "İşadamlarımızı sahipsiz bırakmayın" çağrısı yaptı. Tarhan, Rus uçağının düşürülmesinin ardından gerginleşen Türkiye-Rusya ilişkilerinden en çok zararı Türk işadamlarının gördüğünü bildirdi. Bir fuara katılan 40 iş adamının gözaltına alınıp sınır dışı edilmesinin ardından ülkedeki Türk işçilerinin ülkeden çıkarıldığını kaydeden Tarhan, ülkedeki durumu, "Bugün tüm şantiyelere haftada 1 ya da 2 kez bordo bereli diye tanımladığımız özel kuvvetlerle baskın yapmakta. Saatlerce süren arama tarama yapılmakta, psikolojin ve fiziki baskı uygulanmakta. Rusya'da işleri devam eden iş adamlarının yerleri çok sıkı mali takip altında. Sürekli defterler incelenmekte potansiyel suçlu muamelesinde bulunulmakta. Gerçekten yıldırma, bıktırma ve kaçırma politikası uygulanmakta" sözleriyle anlattı.

 'İHRACATÇI İFLASIN EŞİĞİNDE'

İşadamlarının kendilerini sahipsiz ve kimsesiz htiklerini, hükümetler arası yaşanılan krizden dolayı uğradıkları zararlarının karşılanıp karşılanmayacağım bile bilmediklerini belirten Tarhan, ihracatçıların iflasın eşiğine geldiğini söyledi. Tıpkı inşaat sektöründe olduğu gibi ihracatçıların da Hükümetin sessizliği karşısında yalnız ve çaresiz htiğini kaydeden Tarhan, "Ekonominin temel direği olan insanlarımızın düştüğü bu durum bir an önce giderilmeli. Öncelik Rusya'da iş yapan işadamlarımız ve çalışanların can ve mal güvenliği sağlanmalı. İşkence haline gelen fiziki müdahalelerin engellenmesi için girişimde bulunulmalı" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Marka Flower Çiçekçi